McDonald’s Danmark får sit første veganske produkt på menuen

I kampen om forbrugernes gunst har McDonald’s i Danmark fra 19. januar 2021 sit første veganske produkt på menukortet i form af en måltidssalat.

McDonald’s er umiddelbart ikke det første, man tænker på, når man tænker veganske måltider. Det kan det imidlertid gå hen og blive snart.

McDonald’s i Danmark lancerer nemlig fra 19. januar 2021 det første veganske produkt på menuen – en måltidssalat med syltede gulerødder og spidskål. 

Salaten føjer sig til listen over grønne og grove produkter, som kæden har føjet til sortimentet de seneste år. Der er i forvejen tre vegetariske burgere, og marketingdirektør Marie Hürdum glæder sig over, at kæden nu kan også føje det første veganske produkt på menuen.

- Det er meget vigtigt for os, at alle danskere kan kigge på vores menukort og finde noget, der er attraktivt for dem. Vi er selvfølgelig meget opmærksomme på de strømninger i befolkningen – ikke mindst blandt de unge – hen imod alternativer til oksekød. Den vigtigste grund til, at danskerne besøger McDonald’s i stort tal er, at vores mad smager godt. Smagen er det vigtigste for os, og med denne salat har vi fundet den helt rigtige, balancerede smag - godt hjulpet af en lækker ramsløgsdressing. Det har også været vigtigt, at den er mættende, så den kan gøre det ud for et måltid, siger hun i en pressemeddelelse.

Dette er den nye salat, som bliver det første veganske produkt hos McDonald's. | Foto: McDonald's

Vegetarisk forening som partner

McDonald’s har samarbejdet med Dansk Vegetarisk Forening om salaten, og den har derfor også fået det veganske mærke. Foreningen er glade for, at McDonald’s nu har et produkt på menuen der henvender sig til både vegetarer, fleksitarer og veganere.

- Det skal være nemt at spise grønt, hvis vi som samfund skal nå klimamålet. Derfor er vi glade for, at McDonald’s har udviklet en spændende vegansk salat, der kan få de grønne valgmuligheder ud til endnu flere borgere, siger Mie Nordly, erhvervschef i Dansk Vegetarisk Forening

Tidligere har AgriNews skrevet om, at McDonald’s i USA har startet et samarbejde med Beyond Meat om en ny serie af veganske burgere under navnet McPlant. Hvorvidt denne eller andre produkter kommer til Danmark, står endnu i det uvisse.

Læs også

McDonald’s planlægger ny kødfri burgerserie
Tid til vegansk leverdreng: Vegansk postejfabrikant laver aftale med Coop i Sverige
Australske McDonald's vil nu kun bruge »velfærdskyllinger«
Uden stor fanfare: McDonald’s ruller vegansk burger ud stille i udvalgte testmarkeder