DBC Invest tager tilløb til travle tider i 2021

DBC Invest opruster med fire nye medarbejder i forberedelse til et 2021, der byder på flere opkøb og udvidelse af biogasforretningen.

DBC Invest kan nu byde velkommen til Oliver Scharff, senior gas- og certifikathandler, Thomas Ollendorff, senior gas- og certifikathandler, Rene Mortensen, chef for biologisk service og Allan Mikkelsen, senior projektleder. | Foto: DBC Invest.
DBC Invest kan nu byde velkommen til Oliver Scharff, senior gas- og certifikathandler, Thomas Ollendorff, senior gas- og certifikathandler, Rene Mortensen, chef for biologisk service og Allan Mikkelsen, senior projektleder. | Foto: DBC Invest.

DBC Invest har i 2020 investeret i fire biogasanlæg og samtidig har Danish Bio Commodities indgået de første kontrakter omkring handlen med de bionaturgascertifikater, som udstedes til bioanlæggene, hvor Jysk Energi sideløbende vil håndtere handlen med den fysiske bionaturgas. 

De fire anlæg forventes ved udgangen af 2021 at producere i alt 60 millioner kubikmeter bionaturgas med en samlet årlig omsætning på knap 400 millioner kroner. Det skriver de i deres nyhedsbrev fredag.

DBC forventer at fortsætte udviklingen med opkøb i 2021 og er sideløbende i gang med at udvide paletten af serviceydelser, der tilbydes til biogasanlæggene. I første omgang vil disse serviceydelser omfatte teknisk rådgivning omkring optimering og videreudvikling af biogasanlæggene samt biologisk service. 

Nye ansigter i virksomheden

Accelerationen af opkøbene har undertiden krævet nye kræfter i organisationen, fremgår det af nyhedsbrevet.

- Vi forventer at udvide paletten af serviceydelser i løbet af 2021. Videreudviklingen af DBC har i løbet af de sidste par måneder ført til ansættelsen af fire nye medarbejdere, skriver DBC.

Således kan de nu byde velkommen til fire nye ansigter i virksomheden.

Oliver Scharff, senior gas- og certifikathandler

Oliver Scharff har i mere end 5 år været ansat ved energiselskabet E.ON Danmark., hvorfra han medbringer viden om el- og gasmarkeder. De seneste 2,5 år har han haft ansvar for E.ON’s biogas- og certifikatportefølje, herunder salg til danske og internationale kunder samt bæredygtighedscertificering af biogas anlæg. Han har arbejdet med forretningsudvikling indenfor biogas til tung transport og salg af biotickets.

Thomas Ollendorff, senior gas- og certifikathandler

Thomas Ollendorff har tidligere været ansat 14 år ved Ørsted og har herfra opnået indgående erfaring med salg af gas og certifikater. De seneste fire år har han arbejdet som selvstændig konsulent med fokus på det industrielle svenske marked for biogas og naturgas. I den forbindelse har han hjulpet virksomhederne med at udforme deres grønne strategi.

Rene Mortensen, chef for biologisk service

Rene Mortensen er i gang med at opbygge en ny afdeling som skal yde biologisk service og uddannelse til biogasanlæg og deres personale. Rene har 6 års erfaring fra biogasbranchen, blandt andet fra Xergi og Nature Energy, hvor han har arbejdet intenst med det biologiske område samt sourcing og udvikling af nye teknologier.

- Ambitionen er at skabe et koncept med en tæt løbende monitorering af anlæggenes biologiske sundhedstilstand for dermed hurtigt at kunne fange eventuelle udsving og komme med konkret tilbagespil på hvordan disse bedst afhjælpes, står der i nyhedsbrevet.

Allan Mikkelsen, senior projektleder

Allan Mikkelsen har flere års erfaring med biogas blandt andet fra stillinger ved Dansk Biogasrådgivning/Energirådgivning, Max Weishaupt og Viessmann samt desuden ved bestyrelsesarbejde i gårdbiogasanlæg. 

Allan skal være med til at accelerere processen med opkøb af ejerandele i biogasanlæg og får samtidigt ansvaret for opbygningen af tekniske rådgivningsydelser, blandt andet omkring optimering af drift og varme samt videreudvikling.

db

Læs også

Satser på erfaring: Coop henter Danske Lotteri Spil-direktør til bestyrelse
Teknik Partner runder sit første år i fin stil
Forsøg forener solcelleanlæg og afgrødeproduktion
LDM utilfreds med Arla-beslutning
Danish Crown: - Markedet går ind i en ny fase
Arla sender 1,97 milliarder ud til andelshaverne