Hørvævsmuseet udvider med nye lokaler

Museet på Krengerup bygger om for 3,5 millioner kroner.

Med en ombygning på cirka 400 kvadratmeter er det et længe næret ønske, som nu bliver opfyldt på Hørvævsmuseet på Krengerup ved Nårup.

- Siden museets start for mere end 25 år siden har det været vigtigt for os at bringe historien om hør, tekstiler og vævning videre. Ikke bare i form af et museum, men også som en videreførelse af den levende tradition, fortæller Marianne Krämer, der er formand for bestyrelsen på museet, og som nu glæder sig over, at der nu kan påbegyndes indretningen af en del af museets 1. sal til brug for undervisning og anden formidling.

Under overskriften »Fremtidens Hørvævsmuseum« har man formuleret de fire mål med udvidelsen, der blandt andet omfatter et tekstil-undervisnings- og udviklingssted til gavn for uddannelsesinstitutioner, tekstilerhverv, designere og vævere, og en styrket væveskole for børn og voksne samt bedre rammer for udstillinger og foredrag.

Desuden vil museet styrke formidlingen af samlingerne, der illustrerer vævningens historie og den industrielle udvikling, samt fastholde det aktive medborgerskab på et arbejdende museum, der i over 25 år er blevet drevet og udviklet af frivillige.

- Vi har i mange år haft for lidt plads og tid til vores kursus i vævning, og vi har også hvert år flere skolebørn end de cirka 300, vi nu kan rumme, som gerne vil prøve at væve en dag. Derudover vil de nye lokaler give bedre forhold for vores øvrige kurser under Hørvævsmuseets aftenskole, slutter Marianne Krämer.

Ombygningen, der har et samlet budget på cirka 3,5 millioner kroner, er gjort mulig ved hjælp af donationer fra fem fonde: Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Realdanias kampagne Underværker, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Møllerens Fond og Lemvigh-Müller Fonden. Desuden lægger museets frivillige et antal timer i projektet.

Arbejdets udførelse er lagt i hænderne på lokale håndværkere med tømrermester Lars Skovsby, Glamsbjerg, som hovedentreprenør, og det forventes afsluttet sidst på sommeren 2021.

Hørvævsmuseet forventes at åbne igen den 30. april. Se mere på hørvævsmuseet.dk.

Læs også

Tidligere direktør i Cargill overtager roret i danske Unibio
Dansk planteproteinsfirma spirer trods underskud
Dansk pensionsselskab investerer i cirkulær biobrændselsteknologi
Forretningen bugner: Specialfoderproducent kommer stærkt fra start
Himmerlandskød rykker på skarpt marked
Ny direktør for DLG-udstillinger