Uændret grisenotering

Danish Crown fastholder grisenoteringen, der således også i uge 15 ligger på 10,50 kroner pr. kg.

Den omfattende nedlukning af de store lande i Vesteuropa sætter nu igen sit præg på det europæiske marked for fersk grisekød. Det skriver Danish Crown i deres ugentlige markedsberetning.

- I ugerne op til påske så vi en svagt stigende efterspørgsel båret af dagligvarehandlen. Efter helligdagene er der et lidt større udbud af kød i markedet, og samtidig er aftrækket gået et gear ned, så vi er tilbage på et aktivitetsniveau på linje med det, vi så for et par måneder siden, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Efterspørgslen er trods alt relativt stabil. Der er et jævnt salg af brystflæsk, bacon, bove, kamme og nakker, men efterspørgslen på skinker og forender er mere træg.

- Det skift, alle forventer at se i markedet, når der kommer gang i genåbningen på tværs af Europa, er endnu engang skubbet nogle uger ud i fremtiden, men det er vores fornemmelse, at alle sidder klar til at skrue op for produktionen og fylde lagerne, så snart der kommer positive meldinger fra myndighederne, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der en stærk efterspørgsel fra Kina og en stigende interesse fra både Japan og landene i Sydøstasien.

Reducerer mængden af udsatte grise

Tilmeldingen til indeværende uge blev som forventet lavere grundet normalisering af vægtmasken, og det betyder, at der mængden af udsatte grise til uge 15 er reduceret til 62.500.

- Den forventede tilmelding til næste uge er igen lav grundet vægtmaskenormaliseringen, og det betyder, at der forventeligt reduceres yderligere i mængden af udsatte grise, så der skubbes omkring 20.000 til uge 16, skriver de om slagtesituationen.

Læs også

Amerikansk storspiller skal lede R&D-teamet hos DLF
Nordjysk firma bliver distributør af LED-lys
Sagro ansætter ny kommunikationschef
Agrointelli får ny bestyrelsesformand
Udvidelse af direktionen: Nordjysk fødevarevirksomhed får ny finansiel direktør
Coop skal rådgive EU om kemi