Fermenteret te hitter: Eric har succes med produktion af kombucha i Danmark

Kombucha-te er en af de hotteste diller, når det kommer til nye drikkevarer i USA. Og nu ser den fermenterede te også ud til at vinde indpas i Danmark. Eric Sponseller er en af de største producenter af kombucha i Danmark – og han efterlyser danske landmænd, der kan gøre hans produktion mere lokal.

Eric Sponseller er medstifer, medejer og ansvarlig for produktionen hos Læsk. Fotos: Steven Andersen Læsk producerer fire forskellige typer kombucha på dåse. Blandt andet hindbær (tv.) og gurkemeje (th.). Læsk har flere 10-liters flasker stående med færdig kombucha, der bruges til at tilsætte ny kultur under sin produktion af te. Som den eneste ingrediens fra Danmark køber Læsk sin hyldeblomst fra Lystgården på Fyn.

En række slidte gule varehuse præger et stort område på Ringstedvej ved byen Svinninge i det nordvestlige Sjælland. Men hvor ydersiden af bygningerne virker kold og forladt, udstråler indersiden til gengæld varme og liv.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også