Arla åbner nyt kraftcenter for innovation

Et nyt innovationscenter i Nr. Vium skal udforske ny avanceret teknologi og udvikle nye måder at bruge en bred vifte af specialiserede mælke- og valleingredienser på.

Et nyt innovationscenter i Nr. Vium, der skal imødekomme den hastigt voksende globale efterspørgsel efter næringsrige og bæredygtige fødevarer, bliver hjemsted for Arla Foods Ingredients’ førende internationale forskere og innovationseksperter.

Samtidig skal centret bygge bro til global forskning, kliniske forsøg og samarbejde på verdensplan.

Arla Foods’ datterselskab Arla Foods Ingredients (AFI) er verdensførende inden for specialiserede mælke- og valleingredienser, der især bruges til at opfylde specifikke fødevarebehov hos børn, atleter, patienter og forbrugere.

9.000 m2 stort

Det globale marked for specialiserede mælke- og valleingredienser omsætter for 10 milliarder euro om året og forventes at vokse kraftigt i de kommende år. Med det nye innovationscenter vil AFI intensivere sin innovationskraft for at udvide forretningen, både på kernemarkederne i Europa, Kina og Nord- og Sydamerika samt i resten af verden, oplyser Arla i en pressemeddelelse.

Det nye innovationscenter har et samlet areal på 9.000 m2 med topmoderne faciliteter, herunder laboratorier til kliniske forsøg, et testmejeri og kontorlokaler. Centeret er arbejdsplads for op imod 100 forskere og ingeniører, der skal afdække alle aspekter af forskning og udvikling inden for valle og mælk – fra avanceret separationsteknologi til forbedret funktionalitet og holdbarhed.

Innovationscentret ligger lige ved siden af Danmark Protein, som er AFI’s førende produktionsanlæg, der producerer valleprotein-koncentrat og laktoseprodukter, herunder ernæring til spædbørn. Placeringen er ifølge Arla afgørende, fordi den helt bogstaveligt bygger bro mellem innovation og produktion i fuld skala.

Konkret udkomme

AFI har netop lanceret en ny proteinkategori med navnet Lacprodan BLG-100, der kan bruges til at minimere tab af muskelmasse og hjælpe med at opretholde fysisk mobilitet hos patienter og ældre.

Det nye innovationscenter er Arlas andet innovationscenter. I 2017 åbnede selskabet sit første innovationscenter i Aarhus, Arla Innovation Centre (AIC), der – mere bredt – er førende inden for udvikling af detail- og fødevareprodukter samt nye produktionsteknologier.

 

Læs også