Friland løfter omsætningen

Danish Crowns økologiske selskab Friland løfter omsætningen med 16 procent og leverer en rekordomsætning meget tæt på en milliard kroner.

Frilands salg af økologisk kød og kød med høj dyrevelfærd er vokset i regnskabsåret 2020/21. Selskabet, som er ejet af Danish Crown, kommer ud af året med en omsætning på 998,9 millioner kroner. Det er en vækst på 16 procent og den højeste omsætning i selskabets historie.

Friland er således med længder den største europæiske leverandør af økologisk grise- og oksekød, og klart blandt verdens største.

- Vi er stolte over, at vi har nået en rekordomsætning. Det er både Frilands, men også Danish Crowns ambition at levere kød af høj kvalitet og med god dyrevelfærd, og vores høje omsætning viser, at det også er efterspurgt hos forbrugerne, siger CEO i Friland, Claus Hein.

Den høje omsætning skyldes blandt andet et øget salg på eksportmarkederne, og at Friland har fastholdt sin markedsandel i Danmark. Samlet set er det fortsat salget af dansk økologisk kød, som fylder mest i Friland med cirka 70 procent af salget. Salget til danske kunder udgør knap 40 procent af omsætningen.

Friland kan i 2020/21 se salget af økologisk grisekød fra de danske andelsejere vokse med 97 millioner kroner til 467 millioner kroner Salget af dansk økologisk oksekød lander i året på 241 millioner kroner, hvilket er en stigning på fire procent.

 

 

Læs også