Bryggeri forvandler udsmidt brød til skummende øl
Saimon Skurichin fandt under sin uddannelse på DTU ud af, hvor meget brød der bliver smidt ud på daglig basis. Med et ønske om en mere bæredygtig fremtid og et mål om selv at bidrage til et cirkulært fødevaresystem fik han etableret bryggeriet BRØL – et bryggeri, hvor ingredienserne primært består af overskudsbrød.

De bæredygtige øl fra BRØL er brygget på overskudsbrød, der alligevel ville være gået til spilde. Det er blevet til mange varianter efterhånden. Fotos: BRØL
Du nåede måske ikke at spise den kylling, du havde købt på tilbud i Netto. Brødet virkede lidt kedeligt, så du smed det ud til fordel for noget lækrere. Og banerne er måske lidt mere appetitlige uden for mange brune pletter.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her