Dyrskuechef giver stafetten videre til Det Fynske Dyrskue

Når Det Fynske Dyrskue til sommer kan fejre sit 140-års jubilæum, bliver det med en ny dyrskuechef i spidsen. Dyrskuechef Sara Ekknud Windell har fået et tilbud hun ikke kunne sige nej til, og derfor giver hun stafetten videre. Det stærke hold bag Det Fynske Dyrskue er allerede klar med en plan, der skal løfte det store jubilæumsdyrskue den 17.-19 juni.

I år er dyrskuet tilbage, som vi kender det, på dyrskuepladsen med mange nye aktiviteter for at fejre Det Fynske Dyrskues 140-års jubilæum. Men det bliver med en ny dyrskuechef i spidsen. Fra den 1. marts skal dyrskuechef Sara Ekknud Windell nemlig arbejde i  Fredericia Kommune.

- Det har været en svær beslutning, da Det Fynske Dyrskue står mig utrolig nært. Men jeg har fået et spændende jobtilbud, som jeg ikke har kunnet sige nej til. Dyrskuet har heldigvis et super stærkt hold. Det gælder lige fra koordinationsudvalget, de mange frivillige og vores samarbejdspartnere. Så jeg er helt tryg ved at give bolden videre til den person, der sammen med alle disse dygtige mennesker, får fornøjelsen af at udvikle videre på Det Fynske Dyrskue, siger Sara Ekknud Windell, dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

God udvikling

Det Fynske Dyrskue har været i god udvikling de seneste år til trods for corona. En periode hvor det tilmed ikke har været muligt at samle fynboerne til et fysisk dyrskue. Derfor har det store hold bag dyrskuet brugt tiden på at udvikle Det Fynske Dyrskue, så det er til stede blandt fynboerne med aktiviteter hele året.

Som noget af det første blev dyrskuet lavet i en digital udgave, hvor de fynske børn kunne gå på opdagelse i alle dyrene, landbruget og en masse læringsmateriale. Derudover er der i flere omgange blevet afholdt såkaldte krible krable arrangementer i Munke Mose med hjælp fra naturvejledere. På dyrskuepladsen blev Dyr´skuret indviet, hvilket er et lærings- og aktivitetsrum for byens børneinstitutioner og dagplejere.

- Jeg er enormt glad og privilegeret over, at jeg har måtte være med til at udvikle dyrskuet de sidste tre år, og så i en periode, hvor det ikke har været muligt at afholde et fysisk dyrskue. Der er et stærkt hold bag dyrskuet og det er en holdindsats, at vi har kunnet lykkes med alle de her ting. Jeg ønsker dyrskuet alt det bedste fremover. Og blot fordi jeg skifter arbejde, kommer jeg ikke til at kunne holde mig væk til juni, hvor jeg nu glæder mig til at komme forbi som gæst og opleve alle de ting, som hele holdet bag dyrskuet får stablet på benene, siger Sara Ekknud Windell, dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

En stor tak fra folkene bag dyrskuet

1882 var året, hvor Det Fynske Dyrskue blev til. Dengang med navnet Det Fynske Fællesskue. I år er det 140 år siden, og derfor har arrangørerne planer om en kæmpestor fest med en masse nye aktiviteter. Derfor glæder arrangørerne sig også over det stærke hold og køreplanen der allerede ligger klar. Samtidig er man godt i gang med at finde Det Fynske Dyrskues nye afløser, der kan fortsætte det gode arbejde med at udvikle dyrskuet.

- Jeg vil gerne takke Sara for samarbejdet og hendes store arbejde med at forny og udvikle Det Fynske Dyrskue. Det betyder, at vi allerede er langt med sommerens store jubilæumsdyrskue. Samtidig glæder det os, at der allerede nu er en betydelig interesse for at blive en del af sommerens dyrskue. Nu arbejder vi videre med at få fundet en super god afløser, der kan fortsætte det vigtige arbejde med både at skabe et godt dyrskue for fynboerne til sommer og fortsætte udviklingen af dyrskuet. Samtidig vil Sara frem til dyrskuet stadig bistå arbejdet fra sidelinjen, siger Torben Povlsen, formand for Det Fynske Dyrskue.

Det Fynske Dyrskue afholdes den 17.-19 juni.

Læs også