Velas skal have ny adm. direktør

Efter 13 år har Jan Winther valgt at opsige sin stilling som adm. direktør i rådgivningsvirksomheden Velas. Bestyrelsen har nu sat en rekrutteringsproces i gang for at finde afløseren

Efter mere end 13 år på posten stopper Jan Winther som adm. direktør i Velas.

Det står klart, efter at han har meddelt sin bestyrelse, at han træder tilbage som adm. direktør. Han fortsætter dog, indtil en ny direktør træder ind på posten.

- Jeg har altid sagt, at jeg ville træde ud af arbejdsmarkedet, mens jeg stadig var frisk både fysisk og psykisk. Samtidig skulle det være på et tidspunkt, hvor jeg karrieremæssigt kunne se tilbage på flotte resultater, jeg kunne være stolte af. Begge dele føler jeg, at jeg kan vinge af, og eftersom jeg inden længe fylder 68 år, er det derfor nu et oplagt tidspunkt for mig at stoppe som direktør, siger Jan Winther, der blev udpeget som direktør for virksomheden umiddelbart efter, at LMO blev dannet i en fusion i 2008.

Stod forrest i fusionerne

Jan Winther har som direktør stået i spidsen for en række af de store fusioner i den danske landbrugsrådgivning.

Senest var det fusionen mellem det daværende LMO i Jylland og rådgivningsvirksomheden Centrovice på Fyn, som med et slag gjorde den fælles virksomhed Velas til den største spiller i branchen.

Netop fusioner og fortsat konsolidering i branchen, der er præget af for mange virksomheder, er i hans optik en nødvendighed, hvis landbrugsrådgivningen fortsat skal kunne lykkes med at løfte landmændenes forretning. Men at gennemføre en storstilet fusion tager tid, og det er også en af årsagerne til, at Jan Winther nu giver stafetten videre til en ny direktør.

- Det er både det rigtige tidspunkt for mig, men det er også det rigtige tidspunkt for virksomheden. De økonomiske resultater har aldrig været bedre, forretningsmodellen er gennemarbejdet, en lang række nye tiltag er sat i søen og vil bære frugt i de kommende år, og så har vi for alvor gjort vores for at løfte de store klimaudfordringer, vi står over for i landbruget. siger Jan Winther.

Direktør med visioner

Gennem årene har Jan Winther kørt parløb med bestyrelsesformand Nis Kristian Hjort, som ikke har andet end respekt over for den afgående direktør.

- På bestyrelsens vegne vil jeg gerne takke Jan Winther for hans mangeårige indsats, som adm. direktør i Velas, og personligt vil jeg som bestyrelsesformand gerne takke ham for vores gode samarbejde. Jan har været en markant direktør med visioner og været enormt dygtig til at strømline forretningen og skabe de bedste forudsætninger for de bedst mulige økonomiske resultater. siger Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand i Velas.

Ny direktør kan hentes udefra

Bestyrelsen har nu sat gang i en rekrutteringsproces for at finde den kommende direktør for landets største rådgivningsvirksomhed. Og det er langt fra sikkert, at det bliver en person med landbrugserfaring, fortæller bestyrelsesformanden.

- Vi har en fantastisk virksomhed, hvor man som ambitiøs direktør har alle muligheder for at kunne løfte virksomheden til næste niveau. For os er det slet ikke givet, at det er en person fra landbruget, der overtager roret. Den landbrugsfaglige rådgivning tager vores dygtige medarbejdere sig af, mens direktøren skal kunne drive udviklingen. Vi glæder os til at finde den nye kandidat, siger Nis Kristian Hjort.

Jan Winther stopper efter planen 31. august i år men bliver siddende, indtil den nye direktør tiltræder.

Læs også