Masser af maskiner i mellemklassen

DK-Tec i Nyborg tilbyder et væld af kvalitetsmaskiner og udstyr, som passer til mindre traktorer og minilæssere.

Maskiner i mellemklassen til græs, jord og træ. Et varehus med maskiner, som passer til mindre traktorer.

Det er den korte beskrivelse af det væld af slagle- og rotorklippere, brakpudsere, skivehøstere, river, fræsere, stennedlæggere, harver, såmaskiner, brændekløvere, flishuggere, hækkeklippere og de mange øvrige grønmalede maskiner, som fylder fem haller hos DK-Tec A/S i Nyborg.

- Vores dna er at gøre hverdagen lettere for vores kunder, uanset om det er maskinforretninger, fritidslandbrug, anlægsgartnere, skovbrug eller boligforeninger og kommuner. Derfor tilstræber vi at have en stor volumen og et komplet program af maskiner i mellemklassen, altså alt mellem de helt små redskaber til privat og de helt store landbrugsmaskiner i de kendte mærker.

- Vores grundsten er at være seriøs hele vejen rundt, lige fra informationen på vores hjemmeside, rådgivningen i telefonen til ekspeditionen af varerne fra dag til dag, forsikrer virksomhedens administrerende direktør Torben Østerberg.

Fra 10-11 fabrikker verden over

Fra at være startet som en indkøbsforening for maskinforretninger har DK-Tec gennemgået en udvikling til at være import- og handelsvirksomhed med over 300 forskellige maskiner på programmet fra i øjeblikket 10-11 fabrikker verden over.

- I de seneste år er vi gået fra at sælge primært mere simple varer til semi-professionelle og relevante maskiner, som mere henvender sig til erhvervskunder. Med stor fokus på kvaliteten og prisen, lyder det fra Torben Østerberg.

- Privatmarkedet er ofte mere ustabilt og konkurrencepræget, og derfor sælger vi ikke maskiner og mindre dele, som kan købes på ethvert gadehjørne. Erhvervskunder har et mere konstant forbrug, fortsætter direktøren og fremhæver det gode samspil kunderne og maskinhandlere over hele landet.

Mini-presser

Også uden for landets grænser afsætter DK-Tec maskiner. Et aktuelt eksempel er en mini-rundballepresser, der sælges i hele Norden.

- Den presser rundballer med en diameter på 61 cm og en vægt på omkring 25 kg, der enten bindes med bånd eller netbinding. Presseren er derfor for hestefolk eller husdyrbrugere med et lille græsareal, og hvor ballerne let kan håndteres på både marken, i laden og fodergangen. Vi fandt den på en stor fabrik i Fjernøsten, og blandt andet i Norge er den på rekordtid blevet meget populær, fortæller Torben Østerberg.

It- og marketingmanager Rikke Dyrbye oplyser, at DK-Tec RB870 rundballepresseren kan fås for 29.000 kroner og med netbinding for 39.000 kroner. Rent faktisk sælges også en wrapper, som kan indbinde de små baller. Den koster 18.000 kroner. Også både skivehøstere og river med en arbejdsbredde ned til 1,50 meter er på programmet.

- Det er en niche, vi dyrker med sådanne små maskiner, som henvender sig til brugere med mindre arealer, og som selv ønsker at udføre arbejdet, siger han og nævner i den sammenhæng også majssåmaskiner på tre eller fire rækker, som de seneste år er blevet populære til såning af vildtagre.

Store samarbejdspartnere

Det er direktør Torben Østerberg selv, som rejser ud i verden for at opsøge og besøge virksomhedens leverandører.

- For os er det afgørende at have et tæt og varigt samarbejde, hvor vi sikrer en høj kvalitet, som lever op til vores krav og de danske sikkerhedsregler.

- Samtidig er vi også med til at udvikle produkterne, og derfor er det kun større fabrikker, vi samarbejder med, siger direktøren og nævner, at alle de mere end 10 producenter har 100 medarbejdere eller langt flere.

DK-Tec A/S

● Virksomheden sælger maskiner og tilbehør til erhvervskunder, maskinforretninger og private. Der indkøbes varer fra 10-11 fabrikker rundt om i verden. Produktprogrammet tæller omkring 300 forskellige maskiner og et stort reservedelssortiment

DK-Tec A/S har siden 2005 været ejet af Thoraso ApS, de tidligere ejere af Skiold Gruppen

DK-Tec’s historik starter, da DLAM’s hovedlager i Ullerslev nedlægges i 1985 og flyttes til Odense. Har siden 2000 haft til huse på Ærøvej 8 i Nyborgs vestlige industriområde

Nettoresultatet i 2022 var 1,3 mio. kroner. Aktuelt er 10 medarbejdere beskæftiget hos DK-Tec i Nyborg

Læs også