Nyt makkerpar i spidsen for Helsinge Maskinforretning

Brian Skøtt har overtaget posten som administrerende direktør efter sin far, Flemming Skøtt, i Helsinge Maskinforretning, hvor Bo Høst samtidig er ny direktør efter Kurt Madsen.

Nye erfarne kræfter står nu i spidsen for Helsinge Maskinforretning. Bo Høst og Brian Skøtt, henholdsvis tidligere salgschef og salgskonsulent, har med indgangen til oktober overtaget ledelsen efter sidstnævntes far, Flemming Skøtt, og Kurt Madsen.

Generationsskiftet medfører, at Bo Høst og Brian Skøtt har overtaget 80 procent af aktierne i Helsinge Maskinforretning, 40 procent hver, mens Kurt Madsen og Flemming Skøtt hver beholder 10 procent og fortsætter på nedsat tid i en periode.

- Vi har forberedt overtagelsen i nogle år. Med den glidende overgang, hvor Kurt og min far fortsætter i virksomheden i et stykke tid, kan Bo og jeg trække på deres viden i den periode, siger Brian Skøtt, der overtager rollen som administrerende direktør efter sin far, mens Bo Høst afløser Kurt Madsen som direktør.

Kurt Madsen begyndte som arbejdsdreng i Helsinge Maskinforretning to år efter grundlæggelsen i 1964 og har dermed været i virksomheden i 57 år, mens Flemming Skøtt kom til den nordsjællandske maskinforretning i 1985.

Ydmygt til opgaven

Det er således et par garvede herrer, der nu takker af, og Brian Skøtt understreger, at han og Bo Høst går ydmygt til opgaven som deres efterfølgere.

- Kurt og min fars store og mangeårige indsats har gjort Helsinge Maskinforretning til en veldrevet og stærk forretning med et bredt udbud af maskiner og tilbehør inden for landbrug, entreprenørbranchen, skovbrug og have/park, fortæller Brian Skøtt og tilføjer:

- I vores mange år i virksomheden har Bo og jeg været med til at udvikle og udvide den, og det vil vi fortsætte med ved at optimere driften og udnytte de potentialer, vi kan se.

Brian Skøtt ser sig selv og Bo Høst som et stærkt makkerpar.

- Vi klæder hinanden godt. Bo er knalddygtig til at sælge landbrugsmaskiner og har stor viden på området, mens jeg – udover min erfaring som sælger – er ferm til IT. Nu ser vi frem til at videreudvikle Helsinge Maskinforretning sammen med vores dygtige medarbejdere, slutter Brian Skøtt.

Læs også