Millionhandel: 99-årig får ny ejer

Gråsten Fjerkræ A/S overtager slagter Worthmann i Rødekro 1. september, efter at parterne har indgået en millionhandel.

Den sønderjyske slagtervirksomhed, Worthmann i Rødekro, får 1. september nye ejere. Det er Gråsten Fjerkræ A/S, der overtager virksomheden for et ikke oplyst millionbeløb for dermed blandt andet at kunne øge sin produktion af kyllingepølser og pålæg samtidig med, at man vil fastholde og udbygge Worthmanns position på markedet.

Slagter Worthmann, der blev grundlagt for 99 år siden i 1921, har de seneste årtier oplevet en voldsom fremgang i salget af kød, pølser og pålæg til en række af landets toneangivende detailvirksomheder – blandt andet en international kæde, som under private label får produceret sine luksuspølseprodukter i Rødekro. Worthmanns produkter afsættes også til cateringvirksomheder, hoteller og restauranter samt pølsevogne.

Forretning i fire generationer

Familien Worthmann har drevet slagterforretningen i fire generationer. I 2019 blev familien ramt af en tragedie, så det i dag er tredje generation Werner Worthmann, der på vegne af sønnen Jørgen underskriver aftalen med Gråsten Fjerkræ.

For 15 år siden flyttede Slagter Worthmann fra Sdr. Vilstrup til nye og moderne faciliteter i Rødekro. Det skete på et tidspunkt, hvor virksomheden, som første danske leverandør begyndte at afsætte kød, pølser og pålæg til detailforretningerne ved den dansk-tyske grænse. Det gav et voldsomt boom i afsætningen, blandt andet fordi produkterne var baseret på gamle håndværksmæssige opskrifter.

- Skal vi fortsætte den positive udvikling, vi er inde i, må vi finde nye produktionsfaciliteter udenfor Kværs, og her så vi mulighederne for et tæt samarbejde med Worthmann, siger Gunder P. Jensen, der bliver ny administrerende direktør i Slagter Wortmann.

Kvalitet i højsædet

I sidste uge kom det frem, at Gunder P. Jensen stoppede som bestyrelsesformand i Gråsten Fjerkræ. Ifølge den nye direktør er kvaliteten i højsædet hos Slagter Worthmann.

- For os har det været afgørende, at Slagter Worthmann er en IFS-certificeret virksomhed. Det giver kunderne en sikkerhed for, at alle vores produkter dagligt kontrolleres og opfylder alle krav til kvalitet, fødevaresikkerhed, hygiejne og sporbarhed, siger Gunder P. Jensen.

Werner Worthmann mener, at handlen bliver en gevinst for begge parter.

-Vi har været på en spændende rejse, hvor vi med sønderjysk ydmyghed har opbygget en forretning baseret på kvalitet og service overfor vore kunder – store som små. Vi afleverer en flot virksomhed til Gråsten Fjerkræ i den overbevisning om, at det bliver en win-win situation for begge parter, siger Werner Worthmann.

Der sker ingen personaleændringer i forbindelse med handlen.

Læs også

Fejrer første fødselsdag: Maykers er på jagt efter nye partnerskaber
Maykers henter landbrugsprofil
Efter konkurs: Fremtid for kæmpe erstatningssag mod Fødevarestyrelsen afgøres i maj
DLG-koncernen satser stort på ærteproteiner i Tyskland
Danish Agro kåret som bedste praktiksted for Aarhus-studerende
Danish Crown fyrer 100 medarbejdere i Tyskland