DLG sætter ny retning for sin danske forretning

Som et led i koncernstrategien Leading the Way 2021 sætter DLG nu en ny retning for sin danske forretning.

Gennem blandt andet øget kundefokus og en ny, stærk salgsorganisation vil DLG nu skabe et solidt fundament for fremtidig vækst og indtjening i sin danske forretning.

Det sker som led i koncernstrategien Leading the Way 2021- 

- DLG er et af Europas største landbrugsselskaber, men er også et andelsselskab med stærke rødder og ejere i dansk landbrug. Derfor har DLG gennem de seneste år investeret massivt i Danmark, og nu tager koncernen endnu et vigtigt skridt på det danske marked ved at sætte en ny retning for sin danske grovvareforretning, skriver DLG i en pressemeddelelse.

- Det er et naturligt næste skridt i vores koncernstrategi, at vi nu sætter en ny retning for vores danske forretning. Dansk landbrug har været i en rivende udvikling de seneste mange år, og vi ser en større differentiering i vores kunders behov. Vi skal tilpasse os den virkelighed, vi ser i landbruget, og med en ny organisation er vi stærkere stillet til strategisk at matche vores kunders ønsker og krav. Målet er at fastholde vores position som dansk landbrugs foretrukne samarbejdspartner, skabe mere værdi for vores kunder og samtidig sikre fremtidig vækst og indtjening på vores danske hjemmemarked, siger Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG.

Ny organisation 

Niels Søren Rasmussen, COO i DLG, supplerer:

- Vi vil give vores kunder en endnu bedre kunde- og købsoplevelse, så de til enhver tid vælger DLG som deres foretrukne samarbejdspartner. Alle vores kunder er forskellige, og vi oplever en stigende efterspørgsel på differentierede løsninger. Derfor vil vi fremover have et endnu større fokus på at lave skræddersyede løsninger, der passer til den enkelte. Uanset hvilken størrelse landbrug vores kunder driver, vil de stadig nyde godt af DLG's markedsledende kvalitet, konkurrencedygtige priser, effektive logistik og fagligt kompetente medarbejdere.

Som et led i transformationen ændrer DLG organisationen i den danske forretning. Det betyder, at den nuværende regionale og geografisk opdelte detailstruktur bliver erstattet af en ny salgsorganisation, hvor fokus ifølge DLG flyttes helt over på kunderne frem for produkter og geografi.

- Salgsorganisationen bliver ledet og koordineret fra centralt hold, men sælgerne vil stadig være lokalt forankret med ni primære salgscentre, som er fordelt over hele landet. DLG bevarer desuden drift og ekspeditioner over hele landet, ligesom der ikke ændres ved det landsdækkende høstmodtagelses-setup, oplyser DLG.

Koncernen tilføjer, at sælgerne i tæt samarbejde med DLG's faglige eksperter indenfor husdyr og planteavl vil være sparringspartnere og vejlede kunderne i alle aspekter af deres relation med DLG.

- Det betyder, at kunderne fremover vil have én primær indgang til DLG, som er målrettet den enkelte kundetypes specifikke behov, lover DLG.

Ejere har været med  

Fremover vil DLG også i endnu højere grad belønne de kunder, der vælger DLG som deres foretrukne samarbejdspartner. Samtidig kommer kunderne til at opleve en mere transparent prissætning og større beslutningskompetencer hos den enkelte sælger.

DLG oplyser, at andelsselskabet har lyttet til de input, som ejerne gav i forbindelse med udarbejdelsen af koncernstrategien. Desuden har en række kunder, der driver bedrifter af forskellig størrelse og kompleksitet i løbet af efteråret givet deres bud på, hvad de forventer af fremtidens grovvareforretning.

- Vi er en kundedrevet virksomhed, og det har været helt naturligt for os at inddrage kunderne. Vi har lyttet til deres input, og det står meget klart for os, hvad de forventer af os fremadrettet. De forventninger er vi sikre på, at vi kan indfri ved at gøre tingene lidt anderledes. Det bliver ikke en revolution, men en transformation som vi indfaser gradvist i løbet af de kommende måneder og år, og så vil vi løbende fortsætte med at tilpasse forretningen i takt med at landbruget fortsætter med at udvikle sig, siger Niels Søren Rasmussen.

mip

 
 

 

Læs også