Første spadestik til nyt Danespo-byggeri

Udviklingen af kartofler skal med tiden foregå i Danespos nye hovedsæde. Vejles borgmester svingede grabben og tog første spadestik til det nye udviklings- og forskningsfaciliteter samt hovedkontor.

I dag tog Vejle Kommunes borgmester Jens Ejner Christensen det første spadestik til byggeriet af Danespos nye udviklings- og forskningsfaciliteter og hovedkontor på Dyrskuevej i Give. Forædlingsfaciliteterne forventes at være klar til, at R&D-afdelingen (research and development, red.) kan flytte ind i starten af august. Hovedkontoret vil stå færdigt til indflytning til oktober.
Borgmester Jens Ejner Christensen var glad for invitationen til første spadestik.
- Jeg er sikker på, at Danespo med det nye byggeri får skabt nogle fantastiske rammer for det udviklingsmiljø, som skal sikre, at det også i fremtiden er Danespo, der skaber fremtidens kartoffelplanter, siger Jens Ejner Christensen.

Sikre udvikling og konkurrenceevne

Første spadestik til byggeriet er starten på et spændende projekt, som Danespo har været i proces med igennem længere tid. Det nye byggeri skal først og fremmest sikre den fortsatte udvikling indenfor forædling af nye kartoffelsorter. Dernæst vil de nye rammer også være medvirkende til at skabe endnu stærkere synergieffekter i organisationen, skriver Danespo i en omtale af begivenheden.
- Vi er meget glade for, at vi i dag kan tage første spadestik til vores nye byggeri. Det er vigtigt, at vi fortsat har stærkt fokus på at udvikle nye kartoffelsorter, som danner grundstenen i vores forretningsudvikling. Vi skal hele tiden være på forkant og have nye sorter på vej, så vi kan være konkurrencedygtige både i Danmark og resten af verdenen, siger Jens Holstborg, administrerende direktør i Danespo. Han fortsætter:
- Samtidig ser vi frem til at få samlet organisationen mere, så vi kan opnå en endnu højere grad af forretningsudviklende synergieffekter på tværs af de forskellige afdelinger. Derudover er vi glade for at kunne bidrage til Vejle Kommunes fortsatte udvikling med en stærk fødevareklynge, siger direktøren.

 

Læs også