Lantmännen laver rekordoverskud

Det svenske landbrugsselskab Lantmännen har præsenteret sit årsregnskab i 2019, og det var et godt et af slagsen, lyder det.

Svenske Lantmännen har netop præsenteret sit årsregnskab for 2019. Selskabet omsatte for 48,5 milliarder svenske kroner i 2019, hvilket svarer til 34,5 milliarder danske kroner. En omsætningsstigning på 10 procent i forhold til 2018. Årets driftsresultat er også det bedste i selskabets historie. 1,9 milliarder svenske kroner (1,3 mia. DKK) mod 1,4 milliarder svenske kroner (0,98 mia. DKK)) sidste år. 

- Lantmännens resultat for 2019 er det højeste gennem tiderne. Alle Lantmännens sektorer og forretningsområder har forbedret deres resultater i løbet af året, og vi har avanceret vores positioner inden for de fleste driftsområder. Selvom begyndelsen af året var præget af den vanskelige situation efter tørken og varmebølgen i 2018, bidrog den gode høst i 2019 til en stærk indtjening i landbrugssektoren, siger Per Olof Nyman, Lantmännens direktør og koncernchef i en pressemeddeleslse.

Hos Lantmännnen har man blandt andet fremgang på landbrugsområdet. Det skyldes primært et markant højere resultat i tredje kvartal. 

Høsten i 2019 var den tredje største nogensinde, og Lantmännen Lantbruk er vendt tilbage til sin normale forretningsmodel som en nettoeksportør af korn.

Efterspørgsel efter foder forbliver stort for alle arter. Lantmænnen Lantbruk bidrager med i alt 210 millioner svenske kroner til årets resultatet.

Lantmännens fødevareområde, der indeholder bagerforretningen Lantmännen Unibake, bidrager klart mest til årets resultat med over én milliard svenske kroner.

- De sidste par år har været Lantmännens mest succesrige gennem tidene, og jeg vil vove at sige, at vi som virksomhed er i en stærkere position end nogensinde før. Vi vil fortsat fokusere på yderligere at styrke vores positioner på markedet: blandt andet gennem fortsatte investeringer i infrastruktur, produkt- og serviceudvikling samt forskning og udvikling inden for alle aktivitetsområder. På denne måde fortsætter vi arbejdet med vores langsigtede ambition om at drive udviklingen af ​​fremtidens landbrug - og fortsætte med at skabe et svensk landbrug i verdensklasse, siger Per Olof Nyman.

ege

Læs også