Mekanikere uddannes på to arbejdspladser

Hos Scantruck A/S og N.C. Nielsen A/S ønsker de at uddanne landets dygtigste entreprenør-maskinmekanikere. Fra dette efterår tilbydes lærlinge derfor et fast defineret og individuelt tilrettelagt uddannelsesforløb, hvor lærlingen har mulighed for at komme i praktik hos både Scantruck i Skive og N.C. Nielsen i Balling.

Baggrunden for den fælles uddannelsesindsats er manglen på kvalificeret arbejdskraft i branchen. Der er stort set ingen ledighed inden for mekanikerfaget.

De unge uddannes til at reparere og vedligeholde branchens mange forskellige maskiner. Det kræver en bred teknisk viden om motorer, hydraulik, elektronik, kølesystemer, transmission og meget mere.

- Vi giver lærlingen mulighed for at arbejde med spidskompetencer i begge virksomheder. Hos Scantruck er der særligt fokus på hydrauliksystemer og hos N.C. Nielsen gælder det især konstruktion, svejsning og fejlsøgning på forskellige maskiner. På denne vis rammer vi alt det bedste i begge lejre og giver lærlingen en solid, teknisk baggrund på uddannelsen, lyder det fra Martin Madsen fra N.C. Nielsen og Eskild Jensen fra Scantruck. De har otte lærlinge i gang på den fire-årige uddannelse.

Læs også