Naturli’ Foods fortsætter eksporteventyr

I England er der en glubende appetit på nye typer fødevarer. Mere end hvert fjerde aftensmåltid i UK er nu enten vegetarisk eller vegansk. Derfor fortsætter danske Naturli’ Foods sit eksporteventyr ved at lancere sin 100 pct. plantebaserede fars i UK. The Guardian fortæller i dag om det nye produkt i UK.

Kølediskene blev tømt hurtigere, end de kunne nå at blive fyldt op, da Naturli’ Foods præsenterede danskerne for Naturli’ Hakket ved årsskiftet, og 121.000 kilo er siden sat til livs. Nu skal Danmark være kendt for andet end traditionelle landbrugsprodukter som fx dansk bacon i England. Den 13. juni præsenteres produktet ved et lanceringsevent på den danske ambassade i London og for den almindelige forbruger i køledisken i Sainsbury’s 400 butikker landet over fra den 27. juni.
 
- Det er ikke bare i Danmark og England, at befolkningen har besluttet sig for, at de vil have langt flere plantebaserede retter. Indkøbere fra supermarkeder verden over kontakter os for at få vores plantebaserede fars i deres kølediske. Vi har allerede lanceret i Tyskland og Sverige, og England var et oplagt næste marked, siger direktør i Naturli’ Foods, Henrik Lund, og fortsætter:
 
- Baggrunden for den store efterspørgsel er, at det er tale om en ægte fødevareinnovation, som internationalt giver genlyd. Det er første gang, at forbrugerne kan få en fars, som er lavet udelukkende af planter. Det ligner hakket oksekød, smager som hakket oksekød, ligger i køledisken ved siden af hakket oksekød og kan erstatte hakket oksekød i alle retter.
 
Stor engelsk efterspørgsel
Aftalen bliver fra engelsk side begrundet i en stigende efterspørgsel efter plantebaserede fødevarer.
 
- Salget af vores nuværende sortiment af kødfri fødevarer vokser 20% om ugen. Vi udforsker altid nye måder at tilbyde endnu flere valgmuligheder, kvalitet og værdi, og vores nye Naturli Hakket og burgere er et glimrende eksempel. Disse er vores mest autentiske kødalternativer, og derfor er planen, at de får plads ved siden af vores hakkekød og burgere. Vi ser frem til at høre, hvad vores kunder synes, når produkterne bliver præsenteret senere på måneden, siger indkøbschef James Hamilton fra Sainsbury’s.

Emballage med miljøhensyn
Akkurat som plantefarsen sætter et langt lettere klimaaftryk end hakket oksekød gør, så gælder det også emballagen. Den består minimum af 50 pct. genbrugsplastik.
 
Naturli forventer at afsætte en halv million pakker Hakket på det første år i UK. Prisen bliver også i England på niveau med hakket oksekød.
 

Læs også