Stor Kina-aftale til Danish Crown

Den dansk koncern Danish Crown indgår aftale til over 670 millioner i Kina.

Der er udsigt til, at der kan lande endnu mere danskproduceret svinekød på middagsborde i Kina, efter at Danish Crown har lavet en stor handelsaftale med kinesiske Cofco.

Danish Crown og det kinesiske Cofco, landets største fødevarevirksomhed, har i dag indgået en aftale, der betyder, at de to partnere sikrer sig et gensidigt forretningsgrundlag på 100 millioner dollars. Og værdien af aftalen kan stige til endnu mere, oplyser Danish Crown.

- Vi har af og til handlet med Cofco gennem en årrække. Nu har vores samhandel nået et omfang, der gør Cofco til en meget væsentlig partner for Danish Crown. De kontrakter, vi de seneste måneder i to omgange har indgået, har faktisk haft en størrelse, som - målt på værdi - gør dem til de største enkeltstående salgskontrakter i Danish Crowns historie, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Danish Crown arbejder målrettet på at udvikle koncernens afsætning til Kina. I september åbnede Danish Crown sin første fabrik i Pinghu ved Shanghai, og den leverer detailpakkede produkter, som enten sælges online eller i de supermarkeder, der er en del af Alibaba. Den netop indgåede aftale med Cofco vil styrke Danish Crowns position i Kina yderligere.
 

Læs også