Stort Danish Crown-byggeri sat i gang i Kina

Det første spadestik er blevet taget til den Danish Crown-fabrik, der efter planen skal stå færdig i sommeren 2019 i Pinghu i det sydøstlige Kina, 100 kilometer fra Shanghai.

Det skete under stor bevågenhed både fra kinesisk og dansk side. Sammen med Danish Crowns koncerndirektør Jais Valeur og partisekretær for Pinghu-distriktet Qi Hailong tog direktør i Danish Crown Pork, Søren F. Eriksen det første spadestik til byggeriet. Derefter var der løvedans, der ifølge kinesisk tradition bringer lykke til projektet.

- Nu har jeg en baggrund som bygningsingeniør, så jeg har været med til første spadestik på flere store byggerier, men jeg har aldrig været med til noget, der kan måle sig med det, jeg har oplevet i dag, siger Søren F. Eriksen.
 
Offensiv satsning
Den nye fabrik ligger i Pinghu omkring 100 kilometer fra Shanghai centrum. Den bliver på 17.000 kvadratmeter og forventes årligt at skulle producere 14.000 tons forædlede produkter til de omkring 25 millioner mennesker, der bor i Shanghai.
 
- Det er en markant offensiv satsning for Danish Crown, men i mine øjne også en af den slags muligheder vi skal have modet til at forfølge. Vi skal konstant være i front på innovation og udvikling af nye markeder, for det er nødvendigt, hvis vi skal fastholde og udvikle Danish Crowns globale position som en af de førende fødevareleverandører, siger Jais Valeur.
 
Når byggeriet er færdigt, begynder indkøringen af fabrikken, der både skal levere fersk detailpakket svinekød og forædlede produkter som bacon og pølser til de kinesiske kunder.

Læs også