Vestjyllands Andel køber op i grovvarefirma

Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i grovvareselskabet Adival.

Nu styrkes samarbejdet mellem de to virksomheder Vestjyllands Andel og Adival, efter at de tirsdag indgik en aftale om, at Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i Adival. Billund-virksomheden Adival beskæftiger sig med genanvendelse af spildprodukter fra fødevareindustrien til foderbrug og er et velkendt navn i den danske grovvarebranche.

- VA og Adival har igennem mange år haft et nært samarbejde i forhold til udviklingen af Adivals produktportefølje. Derfor er det en stor glæde, at det er lykkedes for os at blive enige om en overtagelse af aktiemajoriteten, fortæller Steen Bitsch, direktør i Vestjyllands Andel, og tilføjer:

- Vi ser et stort udviklingspotentiale i virksomheden. I særdeleshed i forbindelse med bæredygtighedsdagsordenen. Anvendelse af sidestrømme og restprodukter fra fødevareindustrien bliver i stigende grad sat i direkte forbindelse med license to produce i landbrugssektoren. Derfor ser vi det som et vigtigt strategisk skridt for VA og i fuld overensstemmelse med vores bæredygtighedsstrategi.

Klima og bæredygtighed

Han bakkes op af vicedirektør i Vestjyllands Andel, Svend Kvorning Ehmsen, der fremhæver det gode match.

- I alle aspekter passer Adival rigtigt godt til Vestjyllands Andel og vores øgede fokus på den grønne omstilling. Klima er højt på dagsordenen, og vi står ved nogle skilleveje. Landbruget og fødevaresektoren er i en omstillingsfase, hvor vi i fællesskab kigger ind i en mere klimavenlig produktion. Vi ser meget frem til at være med til at udvikle virksomheden yderligere i samarbejde med direktør Søren Christensen og den dygtige medarbejderstab i Billund, lyder det fra Svend Kvorning Ehmsen.

Også hos Søren Christensen, administrerende direktør i Adival, er der stor tilfredshed med aftalen. Han glæder sig i samme forbindelse over, at virksomheden og de 15 medarbejdere i Billund fortsætter som hidtil.

- Vi ser store muligheder for et spændende samarbejde med VA inden for cirkulær bioøkonomi. Sammen kan vi begynde at tænke i bredere produktporteføljer og nytænke anvendelsen af flere restprodukter, som ikke bliver udnyttet i dag. Så der er ingen tvivl om, at det er en styrkelse af vores forretning, fortæller Søren Christensen, som samtidig fremhæver Adivals progressive udvikling.

- Det er virkelig gået stærkt for os i det seneste år, hvor vi er vokset markant i volumen. Blandt andet fordi der er kommet større fokus på genanvendelighed. Vi har en ambition om at være den førende virksomhed inden for restprodukter, og med en stor spiller som Vestjyllands Andel ved vores side har vi mulighed for at sætte endnu mere turbo på virksomheden.

laj

Læs også