bannerPos

Danish Agro overtager Kolding Maskinforretning

Henrik Thomsen, nuværende delejer og direktør i Kolding Maskinforretning A/S og fremtidig direktør og leder af Traktor & Høstspecialisten A/S.

Per Jørgensen

Journalist
21-11-2018 13:12
Med udgangen af november overtager Danish Agro alle aktier i Traktor & Høstspecialisten A/S, som koncernen købte 45 procent af i februar 2017. Samtidig har Danish Agro indgået aftale om overtagelse af alle medarbejdere, aktiver og markedsområde fra Kolding Maskinforretning A/S.

Den 20. november 2018 indgik Danish Agro aftale om overtagelse af alle medarbejdere, aktiver og markedsområde fra Kolding Maskinforretning A/S. Dette sker, efter at Traktor & Høstspecialisten A/S er blevet overtaget 100 % som led i et glidende generationsskifte.

Som fremtidig direktør og leder af Traktor & Høstspecialisten A/S med aktiviteter i Hinnerup samt nu også i Kolding indtræder Henrik Thomsen, der som delejer og direktør i Kolding Maskinforretning har en god ballast af erfaring med sig.

Allan Mahler, nuværende Adm. direktør i Traktor & Høstspecialisten A/S, vil sammen med Henrik Thomsen bruge de kommende måneder på at sikre en glidende overgang med ønske om derigennem at skabe tryghed og sikkerhed for alle ansatte og kunder i begge afdelinger.

CEO i Danish Agros Maskindivision, Jens Skifter, er yderst tilfreds med aftalen.

- Kolding Maskinforretning er med sine meget kompetente medarbejdere en veldrevet og effektiv forretning med lang erfaring – faktisk mere end 50 år med Claas’ produkter. Danish Agro har fokus på at sikre en stærk Claas-forhandlerstruktur til fremtidens udfordringer, og her mener vi, at Kolding som afdeling i denne region spiller en vigtig rolle, siger han.

Selskabet beskæftiger 22 erfarne medarbejdere og omsatte i 2017 for lidt over 90 mio. kroner relateret til Class-afdelingen i Kolding.

Fremtidig direktør i Traktor & Høstspecialisten A/S, Henrik Thomsen, glæder sig over aftalen og den mulighed, som han nu får for at medvirke i udviklingen af Traktor & Høstspecialisten A/S med to afdelinger.

- Som hidtidig delejer i Kolding Maskinforretning A/S er det vigtigste for mig at sikre de bedst mulige forudsætninger for fremtidig udvikling af selskabet. Kolding Maskinforretning er en af Danmarks ældste Claas-forretninger med stor ekspertise i produkterne fra den tyske maskinproducent. At jeg nu har tilbudt Danish Agro det fulde ejerskab skyldes, at jeg er overbevist om, at vi i fællesskab har bedre mulighed for at udvikle denne samlede maskinforretning. Jeg er ydmyg over for denne opgave og ser derfor meget frem til det tætte samarbejde over de næste måneder med Allan Mahler og holdet i Hinnerup samt holdet i Kolding – og jeg glæder mig til at styrke den fremtidige udvikling af Traktor og Høstspecialisten med begge afdelinger, siger han.

Henrik Thomsen vil have sin faste arbejdsplads i Hinnerup men vil naturligt fortsat også være at finde i Kolding. Hele regionen i Østjylland bliver med denne konstellation til en sammenhængende region med muligheder for vækst og bedre service for alle kunder i begge afdelinger.

Danske landmænd har i 25 år hjulpet kolleger i Sydøstasien

Danske landmænd på studietur til Cambodia og Vietnam blev i 1994 starten på en langsigtet hjælp til kollegerne i de krigshærgede lande.

Stadig stort behov for vanding

Behovet for vanding er stadig stort i store dele af Danmark, hvor tørkeindekset målt mandag lå mellem syv og ti.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Driftsleder: Fungerer soen – så fungerer resten

Udfordringerne med tomme søer og gaspustere var store for et år siden på Ødum Engholm ved Hadsten. Et forsøg i besætningen med tang fra de norske fjorde har imidlertid vist sig som problemløser.

Kun de ti procent bedste slagtesvineproducenter lavede overskud i 2018

Kun de cirka ti procent bedste slagtesvineproducenter formåede at lave overskud i deres driftsgren i 2018, viser nye Business Check-tal.

Valggyser i vente for tidligere landboformand

Venstre står til at få tre-fire mandater i Europa-Parlamentet. Den tidligere mangeårige KHL-formand, Asger Christensen, der er EU-kandidat for Venstre, er formentlig lige på vippen til at blive valgt ind.
Side 1 af 1543 (30858 artikler)Prev1234567154115421543Next