bannerPos

Dan Duck hiver Fødevarestyrelsen i retten

Dan Duck ville under normale omstændigheder have afsat 80-85 procent af 2020-produktionen på nuværende tidspunkt til julesalget i detailhandlen. I marts havde slagteriet imidlertid ikke solgt én eneste and. Arkivfoto

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
27-05-2020 12:00
Fejl i kontrolrapport fra statslige fødevarekontrollanter har i praksis ført til salgsstop hos andelsslagteriet i Struer. Nu havner sagen for en dommer.

Andeslagteriet Dan Duck i Struer har besluttet at stævne Fødevarestyrelsen. Det sker på baggrund af en kontrolrapport, som sendte virksomheden ud i en shitstorm, som stoppede salget af virksomhedens juleænder i højsæsonen lige op til jul.

- Vi kæmper for at sikre os, at virksomheden kan overleve, og det gør vi med alt det, vi kan, siger adm. direktør Hardy Eskildsen til DR.

Slagteriet fik i december kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen, hvilket resulterede i en kontrolrapport, der påpegede, at under halvdelen af medarbejderne vaskede hænder, før de gik i gang med arbejdet. Styrelsens kontrollant havde dog overset, at nogle medarbejdere vaskede hænder ved andre håndvaske.

Salget er stoppet

Kritikpunktet med uvaskede hænder blev ikke drøftet med slagteriet, før kontrollanten forlod slagteriet, hvilket er et brud på reglerne om partshøring. Og kontrolrapporten blev herefter offentliggjort på Fødevarestyrelsens hjemmeside, hvilket endte i pressen - og så stoppede salget af juleænder fra Dan Duck.

Først ti dage efter nytår erkendte Fødevarestyrelsen sin fejl. Resultatet er blandt andet, at det nu ligger 40.000 slagtede og usolgte ænder på køl.

Hos styrelsen erklærer kødkontroldirektør Johan Kjølhede Overgaard sig overrasket over, at sagen er endt med en stævning.

Samtidig klæber sagen til Dan Duck, der under normale omstændigheder ville have afsat 80-85 procent af 2020-produktionen på nuværende tidspunkt til julesalget i detailhandlen. I marts havde slagteriet imidlertid ikke solgt én eneste and.

Det er ikke fastlagt, hvornår sagen kommer for retten.

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

 

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.

Dent-majs klar til sæson 20/21

Dent-majsens fordele med højt stivelsesindhold og stor fordøjelighed i koens vom kan nu udnyttes under nordiske himmelstrøg, oplyser firma.

Biogasbranche ser stort potentiale i nyt klimaudspil

CO2-differentierede kilometerafgifter for lastbiler skaber gode muligheder for at få gang i den grønne omstilling af den tunge transport, lyder det fra Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark.

Nu sætter høstpresset ind i USA

Høsten med sojabønner og majs i USA er i gang, og det sætter pres på afgrødepriserne hen mod ugens afslutning. De generelle informationer i markedet er dog ikke prissvage, og der er derfor grænser for, hvor langt ned afgrødepriserne kan falde på den lidt længere bane.
Side 1 af 1930 (38598 artikler)Prev1234567192819291930Next