bannerPos

Dan Duck hiver Fødevarestyrelsen i retten

Dan Duck ville under normale omstændigheder have afsat 80-85 procent af 2020-produktionen på nuværende tidspunkt til julesalget i detailhandlen. I marts havde slagteriet imidlertid ikke solgt én eneste and. Arkivfoto

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
27-05-2020 12:00
Fejl i kontrolrapport fra statslige fødevarekontrollanter har i praksis ført til salgsstop hos andelsslagteriet i Struer. Nu havner sagen for en dommer.

Andeslagteriet Dan Duck i Struer har besluttet at stævne Fødevarestyrelsen. Det sker på baggrund af en kontrolrapport, som sendte virksomheden ud i en shitstorm, som stoppede salget af virksomhedens juleænder i højsæsonen lige op til jul.

- Vi kæmper for at sikre os, at virksomheden kan overleve, og det gør vi med alt det, vi kan, siger adm. direktør Hardy Eskildsen til DR.

Slagteriet fik i december kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen, hvilket resulterede i en kontrolrapport, der påpegede, at under halvdelen af medarbejderne vaskede hænder, før de gik i gang med arbejdet. Styrelsens kontrollant havde dog overset, at nogle medarbejdere vaskede hænder ved andre håndvaske.

Salget er stoppet

Kritikpunktet med uvaskede hænder blev ikke drøftet med slagteriet, før kontrollanten forlod slagteriet, hvilket er et brud på reglerne om partshøring. Og kontrolrapporten blev herefter offentliggjort på Fødevarestyrelsens hjemmeside, hvilket endte i pressen - og så stoppede salget af juleænder fra Dan Duck.

Først ti dage efter nytår erkendte Fødevarestyrelsen sin fejl. Resultatet er blandt andet, at det nu ligger 40.000 slagtede og usolgte ænder på køl.

Hos styrelsen erklærer kødkontroldirektør Johan Kjølhede Overgaard sig overrasket over, at sagen er endt med en stævning.

Samtidig klæber sagen til Dan Duck, der under normale omstændigheder ville have afsat 80-85 procent af 2020-produktionen på nuværende tidspunkt til julesalget i detailhandlen. I marts havde slagteriet imidlertid ikke solgt én eneste and.

Det er ikke fastlagt, hvornår sagen kommer for retten.

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

 

Øg udbyttet i marken med en behandlingsslutspurt

Man skal jævnligt gå sine marker igennem og se, om der er behov for en sidste behandling før høsten. - De sidste sprøjtninger er med til at give en bedre bundlinje, lyder det fra Kirsten Larsen, chefkonsulent i Velas Planteavl i Vissenbjerg.

Bedste svineafkast i 30 år

De danske svinebedrifter kom ud af 2019 med et gennemsnitligt driftsresultat på 3,7 millioner kroner, og en afkastningsgrad på 8,4 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Juelsminde-halvøen under lup

Dialog med lodsejere skal udvikle As Vig

Økologer har masser af næringsstoffer

Økologer betaler prisen for de konventionelles landbrugspakke, lød det fra Økologisk Landsforening, da regeringen ville stramme udnyttelseskravet til husdyrgødning.

Majs med udfordringer

Majsen er under angreb både ovenfra og nedenfra efter et svært forår. For eksempel har råger hærget majsmarker i det sydlige Jylland, hvor landmænd har mistet adskillige hektar til fugle.

Porten til kvalitet

Vi er håndværkere, og vi gør det, vi er bedst til, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, Kenneth Bruun Petersen, som har flere års erfaring i portbranchen.

Coronakrisen sætter fortsat sit præg på traktorsalget i Danmark

Eftervirkningerne fra coronakrisen har sat sine spor i leveringen af nye traktorer til det danske marked og juni måned er ingen undtagelse.

Er gården sikker for nysgerrige sommerbørn?

Mange danskere holder sommerferie i Danmark i år på grund af corona. Derfor vil der være ekstra mange børn og voksne fra byen, som gerne vil se, føle og lugte til livet på et moderne landbrug. For at give alle den bedste oplevelse opfordrer Topdanmark til, at landmænd kontrollerer sikkerheden på gården, før sommergæsterne kommer.

Lovgivning og klare regler skal skabe tillid til den tyske kødindustri

Danish Crown bakker uforbeholdent op om den tyske arbejdsministers planer om at forbyde underleverandører af arbejdskraft i den tyske kødindustri.

Fremragende nationalparkfotos premieret

Fire fremragende fotos fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland er blevet premieret i en konkurrence med flere gode vinderbud.
Side 1 af 1873 (37451 artikler)Prev1234567187118721873Next