bannerPos

Genopfrisk hukommelsen: Dronefilm viser oversvømmelser ved Aakær Gods

Morten Ipsen

Redaktionschef
09-02-2019 08:00
Vi genudgiver denne dronefilm (lavet af Jens' Dronefilm) fra den 15. august 2018. Den dokumenterer ifølge Johan Koed-Jørgensen Odder Kommunes svigt af vedligeholdelsen af Åkær Å. Filmen viser angiveligt oversvømmelser, som vand fra Åkær Å har forårsaget på betydelige arealer på Aakær Gods – trods århundredets tørreste sommer.

Filmen, der var bestilt af lodsejeren, viser omfanget af oversvømmelserne på en seks kilometer strækning langs vandløbet. Store områder af de i alt 80 hektar grønne korridorer, som godset har forpligtet sig til at etablere, står under vand sammen med betydelige dele af de dyrkede arealer.

Også arealer omkring godsets avlsbygninger og den fredede hovedbygning lå under vand.

Årsagen er ifølge godsejeren manglende vandløbsvedligeholdelse fra Odder Kommune kombineret med en nedbør på anslået 40-50 mm, der faldt i første halvdel af august.

- Det er noget, vi oplever 10-12 gange om året, sagde Johan Koed-Jørgensen til Effektivt Landbrug i august 2018.

I helhedsplanen for Aakær står der ellers:

»Alle vandløbene på Aakær restaureres og vedligeholdes, så etablerede detaildræn kan fungere efter oprindelig hensigt«.

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.

Sima i nye klæder

Sima-udstillingen i Paris har ikke alene flyttet dato fra februar til november, men bliver også klædt i nye klæder fra 2020.

Lovende resultater med bæredygtig vandrensning

Virksomheden Envirolyte Technology står bag en naturlig vandrensningsløsning, der angiveligt viser positive resultater indenfor blandt andet tilvækst og fodereffektivitet i svineproduktionen.
Side 1 af 1634 (32666 artikler)Prev1234567163216331634Next