bannerPos

Genopfrisk hukommelsen: Dronefilm viser oversvømmelser ved Aakær Gods

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
09-02-2019 08:00
Vi genudgiver denne dronefilm (lavet af Jens' Dronefilm) fra den 15. august 2018. Den dokumenterer ifølge Johan Koed-Jørgensen Odder Kommunes svigt af vedligeholdelsen af Åkær Å. Filmen viser angiveligt oversvømmelser, som vand fra Åkær Å har forårsaget på betydelige arealer på Aakær Gods – trods århundredets tørreste sommer.

Filmen, der var bestilt af lodsejeren, viser omfanget af oversvømmelserne på en seks kilometer strækning langs vandløbet. Store områder af de i alt 80 hektar grønne korridorer, som godset har forpligtet sig til at etablere, står under vand sammen med betydelige dele af de dyrkede arealer.

Også arealer omkring godsets avlsbygninger og den fredede hovedbygning lå under vand.

Årsagen er ifølge godsejeren manglende vandløbsvedligeholdelse fra Odder Kommune kombineret med en nedbør på anslået 40-50 mm, der faldt i første halvdel af august.

- Det er noget, vi oplever 10-12 gange om året, sagde Johan Koed-Jørgensen til Effektivt Landbrug i august 2018.

I helhedsplanen for Aakær står der ellers:

»Alle vandløbene på Aakær restaureres og vedligeholdes, så etablerede detaildræn kan fungere efter oprindelig hensigt«.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next