bannerPos

Genopfrisk hukommelsen: Dronefilm viser oversvømmelser ved Aakær Gods

Morten Ipsen

Journalist
09-02-2019 08:00
Vi genudgiver denne dronefilm (lavet af Jens' Dronefilm) fra den 15. august 2018. Den dokumenterer ifølge Johan Koed-Jørgensen Odder Kommunes svigt af vedligeholdelsen af Åkær Å. Filmen viser angiveligt oversvømmelser, som vand fra Åkær Å har forårsaget på betydelige arealer på Aakær Gods – trods århundredets tørreste sommer.

Filmen, der var bestilt af lodsejeren, viser omfanget af oversvømmelserne på en seks kilometer strækning langs vandløbet. Store områder af de i alt 80 hektar grønne korridorer, som godset har forpligtet sig til at etablere, står under vand sammen med betydelige dele af de dyrkede arealer.

Også arealer omkring godsets avlsbygninger og den fredede hovedbygning lå under vand.

Årsagen er ifølge godsejeren manglende vandløbsvedligeholdelse fra Odder Kommune kombineret med en nedbør på anslået 40-50 mm, der faldt i første halvdel af august.

- Det er noget, vi oplever 10-12 gange om året, sagde Johan Koed-Jørgensen til Effektivt Landbrug i august 2018.

I helhedsplanen for Aakær står der ellers:

»Alle vandløbene på Aakær restaureres og vedligeholdes, så etablerede detaildræn kan fungere efter oprindelig hensigt«.

Fantastiske muligheder for nytænkning til den nye regering

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Start med at teste gradueret udsæd på to marker til efteråret

Planteavler Anders P. Møller begynder at kunne se resultater af sin graduering af udsæd og gødning. Præcisionsjordbrug er en disciplin, man hele tiden kan bygge ovenpå – jo flere data, man indsamler, jo mere kan man optimere udbyttet, fremhæver han.

Oplev USA fra New York til Orlando

På en spændende studietur fra 27. oktober til 6. november kan man se mange af USA’s højdepunkter på østkysten, besøge interessante landbrug samt maskinfabrikken i byen New Holland, som har lagt navn til det kendte mærke.

Æblehøst bliver langt under middel

Årets høst af danske æbler bliver nærmest katastrofal. I hvert fald hvis man skal tro flere avlere på Sjælland.

Danske Vandløb: For mange er fortsat med i vandområdeplaner

Antallet af vandløb, der indgår i vandplanerne i den kommende periode, er fortsat urealistisk højt, mener organisationen Danske Vandløb.

Høstoverblik: Godt i gang med høsten i hele landet

Mejetærskerne er i denne uge blevet luftet i vinterbyggen i alle landsdele. Effektivt Landbrug har bedt en række konsulenter fortælle, hvordan høsten er kommet fra start i deres område.

- Jeg kan blive nødt til at blive konventionel landmand igen

Hvis forslaget om at nedsætte den tilladte brug af konventionel gylle og halm bliver vedtaget i økobranchen, så overvejer den økologiske planteavler Klaus Aage Bengtson, som driver små 1.100 hektar, at vende tilbage til konventionel produktion. - Det vil virkelig være ærgerligt, hvis det her bliver hastet igennem. For det virker uigennemtænkt, siger han.

Så høstes der strandsvingel

Onsdag blev de første hektar strandsvingel høstet på Vestfyn. Og den er overraskende tør.

Case IH udfordrer til dyst i marken

Er du frisk på en udfordring, er Case IH klar til at komme forbi med deres Axial Flow-mejetærsker i håb om at kunne præstere lidt bedre, end hvad du selv kan. De udfordrer andre mejetærskere i spild, kernekvalitet og kapacitet.
Side 1 af 1586 (31720 artikler)Prev1234567158415851586Next