S. D. Kjærsgaard er hovedsponsor

Når DM i pløjning slår sine folder i Nibe, bliver det med S.D. Kjærsgaard og Case IH som hovedsponsor.

Motivationen for at støtte netop DM i pløjning er klar for Case IH-forhandleren S. D. Kjærsgaard, som i år er hovedsponsor til DM i pløjning.

- Når der er nogle unge mennesker, der vil noget inden for landbruget, er det også vigtigt, at vi som virksomheder er med til at støtte op om dem. Derfor har vi valgt at blive hovedsponsor for DM i pløjning i år, fortæller René Thyrresen fra S.D. Kjærsgaard.

Hovedsponsoren er afgørende

For LandboUngdom, som afholder arrangementet, er det vigtigt, at S.D. Kjærsgaard har meldt sig som hovedsponsor.

- Hovedsponsoren er altafgørende for, at vi kan gennemføre sådan et stævne, og vi er meget glade for, at S.D. Kjærsgaard vil støtte DM i pløjning, fordi det bekræfter os i, at de gerne vil ungdommen og gerne vil fremtiden for dansk landbrug. Vi er både superglade og superstolte over, at vi har fået lavet en rigtig god samarbejdsaftale med dem, siger Jakob Neimann, formand for styregruppen bag mesterskabet.

Maskiner vises frem

S. D. Kjærsgaard har ikke været sponsor ved DM i pløjning før, men de glæder sig til at kunne være med til at bidrage til sporten og kunne være med på dagen, hvor man også vil kunne opleve flere af deres produkter, blandt andet Danmarks mest solgte traktor to år i træk, Case Puma 240 og den nyeste model, som netop er landet, en Case IH Optum 300.

S.D. Kjærsgaard har afdelinger i Vrå, Frejlev, Hornslet, Karlslunde og på Bornholm.

Landbrugsskolerne sætter fuld fokus på pløjning

En del af skolepløjning har tidligere også været heppekor og forskellige konkurrencer. Sådan er det ikke i år, hvor styregruppen bag DM i pløjning har valgt at koge skolepløjningen ned til basis, nemlig pløjning.

8-10 hold er meld til DM i skolepløjning. Holdene kommer fra forskellige landbrugsskoler, og de skal kæmpe om pointene ved dette års DM i skolepløjning,

- Vi har kogt det ned til kun at være pløjning, men modsat andre år flytter vi skolepløjningen over til at skulle være med om lørdagen. Det er der, hvor vi historisk set, har kunne tiltrække flest mennesker, så det skulle gerne kunne give en fed oplevelse for de elever, som har valgt at komme, siger Jacob Neimann, der er formand for styregruppen bag DM.

Grundtanken bag er, at skolepløjningen i år skal koges ned til essensen.

- Det er egentlig for at lægge fokus på det, som det handler om, nemlig pløjning. Tankegangen bag er, at dem, der deltager, virkelig skal have noget ud af det, forklarer Jacob Neimann.

Læs også