Ysm har temadag om kartoffeldyrkning

Mandag den 28. februar afholder Yding Smedie & Maskiner temadag om kartoffeludstyr. På dagen præsenteres blandt andet maskiner fra Scanstone, som er Yding Smedie & Maskiners nye import.

- Det bliver en dag udelukkende i kartoffeldyrkningens tegn – og vi kommer hele vejen rundt om processen fra jordbearbejdning over lægning til rensning, optagning og indlagring, forklarer sælger Søren Trads ved Yding Smedie & Maskiner. 

YSM Kartoffeldag afholdes i samarbejde med CN Maskinfabrik, der er YSMs lokale Dewulf Servicecenter i det sydjyske.

- Vi ser frem til at præsentere vores nye import af maskiner fra Scanstone, siger Søren Trads.

Bedplove, strenglæggere, frilæggere og elevatoroptagere er blot noget af det, som Scanstone har i programmet. ScanStone tilbyder meget robuste maskiner, der kan håndtere mange forskellige jordtyper og samtidig har en stor kapacitet.

Dagen byder også på to faglige oplæg om redskabsstyring og udbyttemåling samt gradueret gødskning og strenglægning. Yding Smedie & Maskiner har således allieret sig med specialister fra henholdsvis AG Precision og Ssagro.

Udstyr fra Einböck, Miedema og Dewulf bliver desuden stillet op side om side med Scanstone, og der er sat tid til en grunding, teknisk gennemgang.

Det er fem år siden, at Yding Smedie & Maskiner fik importen og salget af Dewulf i Danmark. Det skete efter en længere årrække uden en importør og forhandler af det belgiske mærke i landet. I december 2021 udvidede Yding Smedie & Maskiner med importen af stenstrenglæggere og bedplove fra skotske ScanStone.  Dermed fuldender maskinforretningen sortimentet inden for kartoffeludstyr til at dække hele værdikæden fra jordbearbejdning over lægning til rensning, optagning og indlagring.
 

Læs også