Der er fuld gang i planerne for årets Brahetrolleborgskue

Traditionerne holdes i hævd, men der vil også være nye indslag, når Brahetrolleborgforeningen er klar med programmet for sommerens skue.

- Vi har forventninger om en stor tilslutning fra både udstillere og publikum efter så lang en pause. Folk er sultne efter at komme ud og vise deres heste frem igen, lyder vurderingen fra Tina Kirkegaard Eriksen, formand for Brahetrolleborgforeningen. Arkivfoto

2019, 2020, 2021 – Formand for Brahetrolleborgskuet, Tina Kirkegaard Eriksen, måtte spole langt tilbage i beretningen, da foreningen langt om længe kunne mødes til generalforsamling og se tilbage på et vellykket skue i 2019, inden coronaen brød ud.

Nu kan der igen ses fremad. Formanden oplyser, at der allerede er fuld gang i planlægningen af det kommende skue, der i år finder sted lørdag den 16. juli.

- Vi har forventninger om en stor tilslutning fra både udstillere og publikum efter så lang en pause. Folk er sultne efter at komme ud og vise deres heste frem igen, lyder vurderingen fra Tina Kirkegaard Eriksen, der også håber på fortsat velvilje fra de mange sponsorer.

Nye tiltag

Brahetrolleborg Heste- og Ponyskue 2022 vil naturligvis først og fremmest bygge videre på alle de faste traditioner omkring udstilling af heste og præmiering, men nye aktiviteter vil også være på programmet.

- Ved skuet i 2019 havde vi for første gang »Skuet i skuet«, hvor heste med grønt pas også har mulighed for at deltage. Det genoptages, fortæller Tina Kirkegaard Eriksen.

Kæphestekonkurrence er ifølge formanden et andet nyt tiltag, der arbejdes videre med.

- Kæphestekonkurrencer er blevet meget populære, både som udstilling og konkurrence for børn og unge, så det arbejder vi på at få stablet på benene, fortæller formanden, der oplyser, at interesserede vil kunne finde mere information på foreningens hjemmeside og facebook, så snart programmet er på plads.

Desuden er der meldinger om, at Frieser Fyns kvadrillegruppe vil give opvisning.

- Jeg har jo selv Friesere og er med i Frieser Fyns kvadrillegruppe, så hvis tiden og dagens program tillader det, rider jeg selv med i opvisningen, fortæller Tina Kirkegaard Eriksen.

Formanden oplyser endvidere, at der søndag den 17. juli afholdes Brahetrolleborg Traditionelkørsel 2022. Da det er Tina Kirkegaard Eriksens mand, Mads Milling, der står for det arrangement, arbejdes der også på, at enkelte deltagere vil køre på pladsen under lørdagens skue.

Cafeteria og kræmmermarked

Lige som tilbage i 2019 vil Diernæs Rideklub varetage cafeteriet med kaffe og kage ved Jagtstuen i længen ved opvisningsbanen, mens Landslagteren i Faaborg står for bespisningen.

- Desuden får vi lov at låne en længe til et hesterelateret kræmmermarked med boder med for eksempel smykker fremstillet af hestehår, kunst og andre ting, der kan relateres til heste, fortæller Tina Kirkegaard Eriksen.

I år vil det være den kendte dommer, skribent og speaker Jørgen Konge, der vil speake på pladsen og lede publikum på plads ved den rigtige opvisningsbane.

- Ellers vil alt være ved det gamle, så folk kan trygt møde op til endnu et godt skue, lyder det fra Tina Kirkegaard Eriksen, der sammen med de øvrige medlemmer i foreningen nu skal have alle ender til at nå sammen, inden årets endelig program skal offentliggøres.

Brahetrolleborgforeningens bestyrelse

Efter generalforsamlingen på Brahetrolleborg den 24. marts 2022 har bestyrelsen konstitueret sig som følger:

Formand og sekretær                                 Tina Kirkegaard Eriksen

Næstformand                                               Niels Frovin

                                                                     Gerd Oxholm

                                                                     Elisabeth Jørgensen

                                                                     Jane Friis Jensen

Kassere (midlertidigt)                                  Tina Kirkegaard Eriksen

Revisor                                                         Kurt Kamuk og Mads Milling

Suppleant                                                        Jens Dall Rasmussen

Læs også