Prægtige vogne i herskabelige omgivelser

Der er rig mulighed for at krydre søndagsturen med en helt særlig oplevelse. På Brahetrolleborg Slot og i området omkring vil der på søndag blive afholdt konkurrencer i traditionel kørsel.

Søndag den 17. juli afholdes der Traditionel Kørsel ved Brahetrolleborg Slot under Fyens Køre-Selskab (FKS).

Stævnet, som Mads Milling står for at arrangere, starter klokken 9.00 med start fra Korinth Landbrugsskole. Her vil de deltagende ekvipager blive sendt afsted efter nummerorden, hvor hver enkelt kører i skridt de 1,8 kilometer til Brahetrolleborg Slot til præsentationen, hvor to dommere står klar til at bedømme den samlede ekvipage – kusk og groom i tøj der passer til tiden og hestene, der er spændt for de gamle smukke vogne.

Derefter skal hver enkelte deltager løse nogle opgaver på slotspladsen, inden de skal ud på en tur på 16-18 kilometer på skov og vej i området omkring slottet.

Ruten, der køres på tid, er lagt af Mads Milling, Kurt Kamuk og Nikolaj Bak Hansen, hvor der undervejs også vil være opgaver. Midtvejs på turen vil der på Brændegården, der hører under Brahetrolleborg Slot, være mulighed for en tår vand til såvel heste, kusk og groom.

Stævnet følger Dansk Køre Forbunds reglement for Traditionel Kørsel, men distanceturen kan denne dag også køres uden for konkurrence, for de der blot ønsker at prøve sådan en tur af med deres hest og vogn.

Efter distanceturen vender ekvipagerne en efter en retur til slottet, hvor keglekørsel er den sidste disciplin i konkurrencen.

Der vil derfor være aktivitet på slottet hele dagen og dermed også et spændende program for publikum, der ganske gratis er velkomne på slotspladsen.

Læs også