Mejeribranchens fødevarekonkurrence er på trapperne

Et sandt overflødighedshorn af mejeriprodukter er i vente, når International Food Contest (IFC) løber af stablen på FoodTech i MCH Messecenter Herning 1.-3. november 2022.

Faglig stolthed, passion og entusiasme bliver nogle af nøgleordene, når FoodTech i starten af næste måned traditionen tro danner rammen om mejeribranchens populære tilløbsstykke IFC.

Udstillingen byder på smagsprøver og faglige bedømmelser af mejeriprodukter, og så bliver der også mulighed for at opleve alle produkterne fra årets Gourmetprisen. Hos Mejeriforeningen glæder man sig til arrangementet og beretter om stor opbakning til begivenheden.

- Interessen for udstillingen er meget stor i år, og vi glæder os til at vise de mange nationale og internationale mejeriprodukter frem for de besøgende, som også får mulighed for at smage på alle de udstillede produkter. Innovationen er stor i mejeribranchen, og der kommer i øjeblikket rigtig mange nye produkter og nyfortolkninger inden for de enkelte produktkategorier, fortæller chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og ansvarlig for IFC Lars Johannes Nielsen og uddyber: 

- De største trends og tendenser ser vi i kategorierne »søde og syrnede drikke- og skeprodukter« – eksempelvis sker der en stor udvikling inden for skyr og gourmetprodukter, hvor kreativiteten virkelig slippes løs.

Fælles stræben efter et helt særligt mål

IFC er ifølge Mejeriforeningen branchens største enkeltstående begivenhed, og det er her, at faglighed, sammenhold og passion for mejeri mødes i en fælles stræben efter et helt særligt mål – nemlig at forædle mælken til gode, sunde produkter, der tilmed kan sikre de danske landmænd en god afregningspris.
 
- IFC er kimen og arnestedet for den kultur, der lever i mejeribruget, og det er her, man møder nuværende, tidligere og kommende kolleger og andre fagfolk med interesse i fødevareproduktion og mejeriproduktion i særdeleshed. Netværk er nøgleordet, for på IFC opbygger og plejer man faglige relationer – her nørdes igennem, og så er der jo altså anerkendelse at hente i form af priser uddelt efter kollegaers bedømmelser, konstaterer Lars Johannes Nielsen.

Smag på produkterne fra Gourmetprisen

I den ekstraordinært gastronomiske ende byder IFC også på en udstilling med årets deltagere i Gourmetprisen. Kåringen fandt sted i slutningen af august i København, hvor fire vindere blev fundet inden for kategorierne »konsum og is«, »smør«, »hård ost« og »blød ost«. I alt 45 produkter dystede om priserne, og de bliver alle præsenteret.

- Udover at smage på de tilmeldte produkter vil man på gourmetstanden også få mulighed for at læse dommernes kommentarer til produkterne og få en god snak med folkene på standen, som alle kender produkterne rigtig godt, lyder det fra Pia Damgaard Beck, teamleder i Mejeriernes Skolemælksordning og tovholder på Gourmetprisen.

FoodTech, herunder IFC, foregår i MCH Messecenter Herning 1.-3. november 2022. Den officielle åbning med tilhørende prisoverrækkelse finder sted 1. november klokken 11. Overrækkelsen af præmier til holdvinderne inden for mejerikategorien udspiller sig 2. november klokken 15.

Læs også