Kom til Landbrugets Klimadag i LandboNord Brønderslev

Torsdag den 17. november inviterer LandboNord og Seges Innovation til klimadag i Brønderslev. Til klimadagen vil der være masser af inspiration og konkret vejledning i forhold til, hvordan du som landmand kan arbejde med at sænke klimaaftrykket på bedriften.

Nu har alle interesserede muligheden for at komme til landbrugets klimadag i Brønderslev. Her vil der være rig mulighed for at netværke med kolleger i området, og deltagere vil kunne få personlig sparring med rådgivere.

- Vi inviterer til en god dag med inspiration og vejledning i, hvordan du som landmand kan arbejde med at sænke klimaaftrykket på bedriften. Det er ikke et arbejde, som er klaret på kun én dag, men deltagerne vil kunne tage nogle af de vigtige første skridt, hvor de kan se, hvor de har mulighed for at kunne gøre en forskel og vise omverdenen, at de er i gang, siger rådgivningschef i LandboNord Agriculture, Merete L. Andersen.

Motivation for at arbejde med klima og bæredygtighed

En af oplægsholderne er griseproducent Jesper Kraglund Jensen, St. Rysholt. Til klimadagen vil han fortælle om motivationen for at arbejde med klima og bæredygtighed på sin bedrift. 

- Samfundet har en forventning om, at vi i lighed med industrien også leverer på den grønne omstilling. Det kan umiddelbart virke som en stor mundfuld, når vi arbejder med biologiske processer, men for mig er det vigtigt, at vi arbejder konstruktivt og finder løsninger, som både tilgodeser klima og bundlinje, siger Jesper Kraglund Jensen.

Virkemidler og scenarieberegning

Til mødet bliver der blandt andet dykket ned i arbejdet med klimaværktøjet ESGreen Tool, som i 2022 er gratis for alle, der deltager i klimadag. Værktøjet har fokus på de vigtigste virkemidler inden for de forskellige produktionsgrene. Her vil der f.eks. blive set nærmere på, hvordan du i værktøjet kan arbejde med fremtidsscenarier ved at vælge forskellige virkemidler.

Det er gratis at deltage, men det kræver tilmelding – for eksempel via LandboNords hjemmeside www.LandboNord.dk.

Læs også