Fokus på mindre CO2-udledning i den danske griseproduktion

Danish Pig Academy i Herning inviterer den 23. februar alle griseproducenter til et spændende arrangement om viden og værktøjer til reduktion af CO2-udledning fra griseproduktionen.

Der er stigende interesse for CO2-udledning og klima i samfundet. Det gælder også i landbruget – og herunder den store og vigtige danske griseproduktion.

Den 23. februar inviterer Danish Pig Academy i Hammerum nær Herning til et spændende arrangement, hvor det stilles skarpt på, hvordan CO2-udledningen fra griseproduktionen kan reduceres.

- Vi har allieret os med nogle indlægsholdere, der har gjort sig erfaringer omkring CO2-reduktion i griseproduktion, fortæller salgsdirektør i virksomheden ACO Funki, Torben Olesen, der foruden at stå for de fysiske rammer af Danish Pig Academy, og er er en af i alt 28 virksomheder bag akademiet.

Blandt indlægsholderne er Tom Axelgaard, der foruden at være ejer af Goodvalley Pig Production, der beskæftiger sig med griseproduktion i blandt andet Polen, Ukraine og Rusland, også er generalsekretær i Danish Farmers Abroad.

Daniel Overgaard Pedersen er dansk griseproducent i det nordjyske i Vraa nær Hjørring. Han har en griseproduktion på 3.500 søer, planteavl og biogasanlæg, og har netop investeret i et trecifret millionbeløb i et nyt pyrolyseanlæg til energiproduktion og CO2-binding. Det vil han fortælle om ved arrangementet, der også giver mulighed for at hilse på repræsentanter fra alle 28 virksomheder bag Danish Pig Academy

- Der bliver også mulighed for at netværke med repræsentanter fra de 28 virksomheder bag Danish Pig Academy, lyder det fra Torben Olesen og CEO hos ACO Funki, Lene Bryde, der understreger at alle virksomheder har klima og CO2 på dagsorden på hver deres felt, og sammen repræsenterer et stærkt team inden for området.

Generelt glæder han sig over, at Danish Pig Academy oplever stor interesse og succes. Ved starten for godt fem år siden var 12 virksomheder med – i dag er der 28 virksomheder.

- Og vi har endda fået flere henvendelser fra flere virksomheder, der gerne vil være med – men vi har ganske enkelt ikke plads, konstaterer Torben Olesen.

Arrangementet den 23. februar hos Danish Pig Academy er gratis, men kræver tilmelding grundet forplejningen, hvor der til frokost helt naturligt bydes på pølser fra pølsevogn.

Se mere på www.danishpigacademy.com.

Danish Pig Academy

De 28 virksomheder i Danish Pig Academy er:

ACO Funki

Agrifarm

Agrometer a/s

BM Silo

Bygholm

Cloudfarm

Combigas

Danbred

Breeders

DanVit

Terra Connect

EKF

European Protein

Fog Agroteknik I/S

Grainit

Hamlet Protein

JEMA

Klimadan

Landia

LJM Lind Jensen Agri

Sukup

Munters

Pharmacosmos

SKOV

SundsAlfa

Unitron a/s

Vilofoss

WashPower

ACO Funki

ACO Funki A/S er en af de førende europæiske leverandører af udstyr til griseproducenter verden over.

ACO Funki er hjemsted for Danish Pig Academy´s store showroom med stande fra de 28 virksomheder bag.

Virksomheden udvikler og producerer et komplet udvalg af produkter til nye eller eksisterende gårde, herunder staldinventar, tør- og vådfodringssystemer, gulve, vandsystemer, komponenter og meget mere.

Man fokuserer på teknologier, der har til formål at reducere foderspild, minimere miljøbelastninger og samtidig give de bedst mulige forhold for dyrene.

ACO Funki er en professionel virksomhed indenfor gennemførte staldprojekter og har medarbejdere fordelt på kontorer i Europa og Asien. Virksomheden er en del af den verdensomspændende tyske ACO koncern som har mere end 4.500 medarbejdere på verdensplan.

Læs også