LandboUngdom Øst fortsætter succes med DM i pløjning

På grund af overvældende interesse for pløjning har LandboUngdom Region Øst valgt at afholde DM i pløjning efter fire års pause.

DM’et vil i år blive afholdt på Søgård ved Gørlev, som er ejet af Morten Thorkildsen.

- Vi har fået mange pløjeinteresserede siden sidste DM, og vi synes selv det var et fedt stævne at afholde, fortæller Frank Keinicke Nielsen, som er formand for den nye styregruppe bag arrangementet.

- Sidst var det på Kragerup Gods, som havde virkelig gode marker, og pløjefelterne lå tæt. Det har vi prøvet om vi kunne finde igen i år, og det ser ud til at være lykkes, lyder det fra formanden.

Rolig sport

I 2015 var pløjesporten på Sjælland ellers meget lille, og fra LandboUngdoms side var den næsten ved at dø.

- Men faktisk er det en utrolig dejlig og lidt mere rolig sport, kontra traktortæk hvor der et noget højere tempo og mere larm, forklarer Frank, der som tidlige formand for Holbæk-Odsherreds LandboUngdom også har været med til at organisere en del traktortræk.

- Det er dejligt at samarbejde med LandboUngdom igen, og jeg tør love, at de atter har blod på tanden i forhold til at lave et godt DM-stævne, så pløjerne fra Jylland og Fyn også vil synes, det er sjovt at tage til Sjælland, fortæller Peter Kofoed fra styregruppen.

Læs også