Løkke er hovedtaler ved nytårskur i Agerskov

SLF starter det nye år op med besøg af statsminister Lars Løkke Rasmussen til den traditionsrige nytårskur i Agerskov Hallen.

Der kommer politisk besøg på højeste niveau til Sønderjylland, når Sønderjysk Landboforening (SLF) inviterer til den traditionsrige og velbesøgte nytårskur i Agerskov Hallen med plads til 1.000 gæster. Statsminister Lars Løkke Rasmussen har nemlig sagt ja til at være aftenens hovedtaler.

Nytårskuren, der i år finder sted den 14. januar, er efterhånden gået hen og blevet en tradition, der nu for femte gang samler lokale samarbejdspartnere, politikere, medlemmer og kunder.

Sidste år var det EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager og direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, der trak knap 900 landmænd til Agerskov.

Det er heller ikke første gang, at statsministeren tager turen til Sønderjylland for at deltage i nytårskuren. I 2016 var statsministeren også hovedtaler – og formand for socialdemokratiet Mette Frederiksen har også tidligere besøgt nytårskuren.

Landbrug, klima og miljø

I år har SLF opfordret statsministeren til at indtage scenen.

- Vi ser frem til at høre statsministerens tanker om vores landbrugserhverv, og vi vil gerne have en debat om, at vi ser os som en del af løsningen på mange af de udfordringer, Danmark står overfor. Landbruget er også en del af løsningen i forhold til for eksempel klima og miljø, siger formand i SLF, Christian Lund.

Merrild ser fremad

Udover statsministeren vil formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, sætte fokus på fremtidens fødevareproduktion og give sit bud på landbrugets fremtidsperspektiver.

SLF ønsker også at italesætte den kritik, som landbruget ofte bliver udsat for herhjemme, trods stor ros i udlandet. I den forbindelse vil kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer, Christian Hüttemeier, fortælle om medie- og omdømmekampagnen »Noget af det bedste i verden«. 

Læs også