CO2-neutral landmand viser bedriften frem på mandag

Skal den grønne omstilling af dansk landbrug lykkes, skal alle løsninger bringes til bordet – både af unge og erfarne landmænd. Derfor står Mejeriforeningen nu bag et møde mellem de to generationer på Kroghsminde ved Ølgod.

Her driver den økologiske landmand Jens Krogh et CO2-neutralt landbrug og viser det nu frem til inspiration for næste generation.

- Vi tror på, at de unge landmænd har både viden og motivation til at arbejde med bæredygtighed, og de kommer til at spille en vigtig rolle i den grønne omstilling. Vi vil derfor gerne sætte dem sammen med erfarne landmænd, der allerede er i gang med omstillingen, så der kan bygges videre på de allerede indhøstede erfaringer, siger Jørgen Hald Christensen, direktør i Mejeriforeningen.

- Det betyder meget for mig at kunne vise de unge landmænd nogle konkrete eksempler på, at den grønne omstilling kan lade sig gøre og rent faktisk nytter noget

Jens Krogh, CO2-neutral landmand

Jens Krogh har blandt andet opstillet et biogasanlæg og en vindmølle, der samlet set producerer alt den strøm, de har brug for på gården og mere til.

Gør det simpelt

Jens Krogh glæder sig til at vise sine tiltag frem for de unge landmænd og dele ud af sine erfaringer med den bæredygtige omstilling.

- Det betyder meget for mig at kunne vise de unge landmænd nogle konkrete eksempler på, at den grønne omstilling kan lade sig gøre og rent faktisk nytter noget. Vi har selvfølgelig investeret i et biogasanlæg, men vi har også lavet mange tiltag, der har været mere eller mindre omkostningsfrie, og som har været med til at reducere vores CO2 udslip, fortæller han.

- For os har det generelt handlet meget om at starte et sted og lade være med at komplicere tingene – og det er nok det bedste råd, jeg kan give videre til de unge landmænd. Vi har desuden udarbejdet en klimahandlingsplan, som har været med til at give os en retning for, hvor vi arbejdede hen imod, og det kan jeg kun anbefale, siger Jens Krogh.

Med i Naturmælk

Lisbeth og Jens Krogh omdannede i 1995 slægtsgården Kroghsminde til et økologisk landbrug og blev efterfølgende andelshavere i det økologiske mejeri Naturmælk, hvor han i dag er formand for bestyrelsen.

Mødet finder sted ved Ølgod den 7. oktober kl. 16.00.

mip

Læs også