- Fornuftig tilslutning til Thy-Mors Dyrskue

Selvom der er lidt færre dyr end sidste år, er formanden for dyrskueudvalget godt tilfreds med opbakningen til Dyrskuet Thy-Mors.

Selvom der er lidt færre dyr tilmeldt end sidste år, bliver der rigeligt at se på i ringen på dyrskuepladsen i Thisted den 9. juni. Blandt andet 106 malkekøer, 54 kødkvæg og 10 heste.
- Når man tænker på, at vi er et forholdsvist lokalt dyrskue, synes jeg stadig, det ser fornuftigt ud i forhold til antallet af tilmeldte, siger formanden for dyrskueudvalget, Kim Jørgensen, der kan glæde sig over, at tilmeldingerne hos maskinudstillerne holder sidste års niveau.
På tilskuerfronten satser formanden også på, at man holder de sidste par års niveau. Her har dyrskuet trukket over 7.000 gæster til.
- Hvis vejret er med os, tror jeg også, vi når der op omkring i år, spår Kim Jørgensen.

Nye tiltag og gamle cirkusheste

Det er første gang, at LandboThy står som enearrangør af dyrskuet, efter Mors-Thy Familielandbrug blev nedlagt ved årsskiftet. Det har dog ikke gjort den helt store forskel, fortæller Kim Jørgensen.
- Der er stadig en hel del folk fra det gamle Familielandbrug med indover dyrskuet. De er som gamle cirkusheste, der har svært ved at forlade savsmuldet, og det er en kæmpe hjælp for os, fortæller formanden, der ikke har set de store grunde til at lave alt for meget om på et dyrskue-koncept, der over de seneste år har formået at holde både deltager- og tilskuerantal nogenlunde stabilt.
Et nyt tiltag er det dog blevet til med veterantraktor-ringridning, mens LandboUngdom har valgt at genoplive en tidligere succes. Halmballetrilning.
- Det er ikke altid helt nye og dyre ting, der skal til for at lokke folk til. Tit er det bare ting, som man ikke lige kan lave hjemme i villahaven, der trækker. Vi har før haft konkurrencer i både tovtrækning og trilning med minibigballer, hvor der har været en hel del tilmeldinger. Nu prøver vi med halmballetrilning igen, siger Kim Jørgensen.

Landbrug i børnehøjde

Vanen tro bliver der allerede fredag åbnet for arrangementet »Landbrug i Børnehøjde«, hvor de mindre klasser fra Thisted og Morsøs kommuner skoler får indblik i landbruget. I år bliver der dog lidt færre børn, da 0. og 2. klasserne i Thisted har fået et andet tilbud.
- Det betyder, at der kommer lidt færre børn, men alle dem, vi har inviteret, kommer, så vi betragter det stadig som en succes, fastslår Kim Jørgensen, der ser »Landbrug i Børnehøjde« som en vigtig del af dyrskue-weekenden.
- Det er vigtigt for os at oplyse om landbruget og dets betydning for lokalsamfundet, og derfor prioriterer LandboThy fredagens aktiviteter højt. Samtidig er vi så heldige at have en stor gruppe af frivillige, der hjælper på dagen og giver børnene en førstehånds fortælling om landbruget. De er uundværlige hjælpere, konstaterer han.
 

Læs også