bannerPos
I virkeligheden er den nye Hydrema-dumper slet ikke en site-dumper, men en professionel, knækstyret dumper, der blot er skaleret ned.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

18-05-2019 14:00:03
Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.


Hydrema er klar til at sætte helt nye standarder for sikkerhed i forbindelse med arbejde med små dumpere.


-  Hvert år mister mange maskinførere livet eller bliver alvorligt kvæstet ved ulykker med site-dumpere. Årsagerne er oftest, at maskinerne simpelthen vælter og ruller rundt, eller at føreren kastes af maskinen under kørsel i ujævnt terræn. I andre situationer bliver arbejdere eller fodgængere ramt af dumpere som følge af dårligt udsyn for føreren, forklarer Hydremas udviklingschef, Thorkil K. Iversen.


Derfor er det heller ikke uset, at traditionelle site-dumpere simpelthen erklæres uønskede på byggepladser på grund af sikkerhedsrisikoen.
Nu kører den danske producent ind på markedet med en lille dumper, der bryder med tidligere forestillinger om, hvordan en site-dumper skal være.


I virkeligheden er den nye Hydrema nemlig slet ikke en site-dumper, men en professionel, knækstyret dumper, der blot er skaleret ned. Arbejdsmæssigt vil den typisk matche en gravemaskine på fem til seks tons.

 

Billeder fra Det Sønderjyske Fællesdyrskue 2019