bannerPos
Driftsleder Jeppe Ottosen og koen 2739, der muligvis bliver en af deltagerne i LandboSyds og Tinglev Dyrehospitals ko-konkurrence.

Kåring af den bedste sunde ko

16-05-2019 07:45:07
LandboSyd og Tinglev Dyrehospital kårer den bedste ko – deltag i konkurrencen om en iPad - Find din bedste, sunde ko – og meld hende til konkurrencen på årets sønderjyske fællesdyrskue i Aabenraa, eller tilmeld hele besætningen. Her tæller gennemsnittet og ikke kun din yndling.
Rigtig mange mælkeproducenter har en yndlingsko – eller flere. Hende, der bare år efter år leverer levedygtige kalve og rigtig meget mælk. Sådan én er 2739, der bor hos Erik Kristensen i Bjolderup.
- Hun er 12 år og fire måneder gammel i skrivende stund. Har født ti levende kalve – og ingen døde. Og så har hun gennem tiderne leveret en masse mælk, hvilket er godt gået, fortæller kvægrådgiver Peter Leth Henriksen fra LandboSyd.
Sammen med kvægrådgivere og dyrlæger fra Tinglev Dyrehospital står han bag ko-konkurrencen på årets sønderjyske fællesdyrskue i Aabenraa i dagene 24. og 25. maj 2019. Her handler det ikke om at bedømme køerne på udseendet, men på hvor produktiv, holdbar og sund den enkelte ko eller besætning er.
- Alt, hvad du skal gøre for at være med, er senest 25. maj kl. 12 at tilmelde din ko på vores facebookside, Landbosyd – kvæg, eller via mail til koskue@landbosyd.dk med foto af dig og din super-ko. Så tager vi kontakt til dig og får deltaljerne om koens gennemsnitsydelse, total ydelse, antal fødte kalve samt om insemineringer, celletal mm., fortæller Peter Leth Henriksen.
Ud over enkelt-ko-konkurrencen kan man også melde hele sin besætning til en ”besætningskonkurrence”. Her er det gennemsnitsydelsen for besætningen, der tæller i plus sammen med lav dødelighed, generel god sundhed og antal kælvninger pr. årsko. Tilmeldingen er også via facebook eller mail, denne gang dog med et billede af et bredt udsnit af køerne ved foderbordet.
Når din ko eller besætning er tilmeldt, så kig forbi LandboSyds kvægrådgivning stand F38 eller Tinglev Dyrehospitals stand F37 på dyrskuet og hør, hvor du ligger i feltet. Du behøver ikke tage dine køer med :-)
Du kan se alle konkurrenceregler på landbosyd.dk. Vinderne af begge konkurrencer kan gå hjem med en iPad Wifi 32GB. For at vinde er det dog en betingelse, at du møder op på stand F37/F38 til selve dyrskuet.
 

Billeder fra Det Sønderjyske Fællesdyrskue 2019