Første dyrskue aflyst på grund af corona

Landbrugsmessen Gl. Estrup har udskudt årets dyrskue til næste år på grund af corona-situationen. Formand, Tina K. Nielsen, venter at flere skuer vil tage samme beslutning de næste uger.

Det var en ærgerlig dyrskueformand, Tina K. Nielsen, som i går kunne meddele, at Landbrugsmessen Gl. Estrup er udskud til 2021. Messen skulle ellers have fundet sted den 23. og 24. maj.

Corona-situationen har gjort det umuligt at planlægge og afholde en messe om allerede to måneder.

- Vi har et ansvar alle sammen, vores land er lukket ned og ingen af os har et kvalificeret bud på hvornår situationen normaliserer sig. Vi har et ansvar overfor vores udstillere, fortæller Tina K. Nielsen og siger at flere udstillere har henvendt sig til messen og spurgt ind til hvor sent, man kan melde fra hvis situationen ikke bedres.

- Der er også nogle, der ringer for at vil købe en stand og det her er i høj grad også et spørgsmål om samvittighed. Jeg kan ikke sælge en stand, som jeg ikke ved, bliver til noget, siger formanden og påpeger, at der også er et stort økonomisk perspektiv i beslutningerne.

Gl. Estrups beslutning gør, at de kan nå at træde på bremsen inden der bliver brugt endnu flere timer og penge på en messe, som fra regeringens side måske alligevel ikke kunne blive holdt.

Flere vil følge efter

At messen først bliver afholdt næste år, er der en helt bestemt grund til.

- Hvis vi bare skulle flytte den nogle måneder ville vi kollidere med høsten og vi kan ikke konkurrere med høsten. Nu har folk mulighed for at fokusere på hvad der er vigtigst og glæde sig til 2021, fortæller Tina K. Nielsen og henviser til, at hvis messen havde lagt sig fast på august, kunne de også risikerer en corona-situation, som stadig gjorde afholdelsen vanskelig eller direkte umulig.

Tina K. Nielsen er overbevist om, at deres beslutning får indflydelse på sæsonens øvrige dyrskuer.

- Det her er ikke det sidste dyrskue, som tager denne beslutning, lyder det.

Andre afventer

Allerede weekenden forinden messen på Djursland finder Fjerritslev Dyrskue sted i Nordjylland. Skuet er arrangeret af LandboNord, som også står for Hjørring Dyrskue.

Her kom meldingen om Landbrugsmessens valg, som en overraskelse.

- Vi har ikke taget en beslutning, men ser tiden an. Lige nu arbejder vi som om, at skuerne bliver afviklet som planlagt, fortæller Karin Larsen, som er ansvarlig for begge skuer.

Samme besked kom der fra ansvarshavende for Det Sønderjyske Fællesdyrskue, Erik Nissen.

- Vi holder lidt igen med en beslutning og fortsætter planlægningen, så må vi se hvordan situationen udvikler sig, men der er ingen tvivl om, at det ikke ligger lige til højrebenet lige nu, fortæller Erik Nissen, som er i fuld gang med at finde ud af, hvordan man laver aftaler med for eksempel teltudlejere, som ikke er bindende, hvis skuet må aflyses.

Også hos Agri Nord, som arrangerer Hobro Dyrskue den 6. juni, følger man situationen tæt. Her er man også overrasket over meldingen fra Gl. Estrup og fortæller, man selv tager en beslutning i næste uge.

Forventningerne skrues op til 2021

Hos Landbrugsmessen Gl. Estrup, kan udstillere, som allerede har betalt få deres penge tilbage, eller fastholde standartreserveringen til 2021 mod gratis reklame på messens Facebook-side frem til næste års landbrugsmesse.

- Vi havde glædet os så meget til at præsenterer en lang række nye tiltag på Gl. Estrup og at vi må vente et år, gør jo ikke spændingen mindre. Vi får nu ekstra tid til at kigge det hele igennem en ekstra gang, siger formand Tina K. Nielsen.

teba@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 55 15 87

Læs også