Alsidige showheste går i ringen i Hjørring

Line Gautesen fra Himmerland kommer til Hjørring med en Frieser avlshoppe og to showhingste.

Engang bankede et ungt pigehjerte kun for den brune Haflinger. Men en veninde præsenterede Line Gautesen for den sorte Frieser, og hun tabte sit hjerte til den hollandske race.
- De har det mest fantastiske sind, de er gode til børn, er ekstrem flotte og perfekt til show, siger Line, som i dag har 10 heste på ejendommen »Stald Friesling« i Suldrup i Himmerland.
En Haflinger, en Welsh-pony, mest for sønnens skyld og så selvfølgelig alle Frieserne. 
Line er lige nu på jagt efter en ny Haflinger avlshoppe, for »Stald Frisling« skal både rumme Haflinger og friserheste.

Sportsheste

Line Gautesen går meget op i, at hendes heste skal have lov til at være heste og hygge sig i engen, men samtidig bruges de også i sporten.
For man kan sagtens være en yndefuld dressurhest, en trækhest foran en vogn og en galoperende krigerhest i et show. 
Se bare på den seks år gamle Nanne Fan Hindrik`s Heim, som er efter Tjalbert 640*Nammen 308. 
Sidste år var han til EM i dressur i Holland og tog en flot 7. plads med til Danmark. Han er også foran vognen, når konfirmander og brudepar skal rides fra kirke og så er han showhest i foreningen Frieser Nord.
Line har haft Nanne i to år og han rides af Rikke L. Andreassen.

Vikingeshow

Foreningen Frieser Nord er Line Gautesens hjertebarn. Hun sidder som formand i foreningen og hun er samtidig showansvarlig.
Årets show »Warriors of the North«, vises på skuet bade fredag og lørdag. Showgruppen består af 14 ekvipager med ryttere i alderen 11-40 år. Alle heste er registreret i Den Kongelige Frieser Heste Stambog (KFPS) og flere af dem er kåret STER og en enkelt er ovenikøbet kåret KROON.
Selv ridder Line på hendes danskavlede Thor Fan Færch, som er efter Beart x Anton. Det er Thors første år som showhest. 
Senere på året skal han stilles til kåring og se, om han kan slippe gennem nåleøjet og blive avlsgodkendt.
Der er på nuværende tidspunkt ingen avlsgodkendte frieserhingste i Danmark. Alle hingste bedømmes efter ens regler af dommere udsendt fra hovedforbundet FSP i Holland.
Der er 65.000 frieserheste på verdensplan, hvoraf de 1.500 bor i Danmark.

Mød Frieser Nord

Line Gautesen stiller også til bedømmelse med modelhoppen Dryske Fan Færch, efter Andries x Brandusbåde. Hoppen er ejet af Malene Færch og deltager også i det store friesershow under Mads Bach Krogh. 
Har man efter Hjørring Dyrskue ikke fået nok af Frieser Nords vikinge-krigsshow, kan de opleves igen til Landskuet, foruden en række byfester, markeder, optog med videre.
 

Læs også