Madbazar har fokus på hamp

Møllerup Gods gæster madbazaren med drikkevarer, fødevarer og hudpleje med hamp.
13-06-2018 14:05:20
Madbazaren på Hjørring Dyrskue har i år fokus på hamp. Møllerup Gods har en fødevarestand, hvor de præsenterer deres brede sortiment af hampeprodukter som spænder vidt. Der er noget for både et sundt indre og et smukt ydre, i form af drikkevarer, fødevarer og hudpleje med hamp.

Hamp har været kendt og dyrket i flere tusinde år og har været et vigtigt næringsstof i mange menneskers kost – senere mest kendt som et rusmiddel og derfor blev det for-budt at dyrke, men nu er hampen tilbage på markerne. 

Det er industrihamp og det er det som Møllerup Gods dyrker. Industrihamp indeholder kun 0,2% af det euforiserende stof TCH, og man skal derfor ryge en hel halmballe eller, hvad der svarer til et halvt ton plantemateriale, før man får en euforiserende effekt. Hamp er en hurtigvoksende plante, der kvæler al ukrudt og kræver derfor ikke sprøjt-ning.

Hampplantens frø er glutenfri og kan males til mel eller presses til olie og anvendes til bagning af brød, kager, pesto, hummus og meget mere. Det kan anvendes i den daglige kost og passer fint ind i Det Nordiske Køkken, da det er næringsrigt og kan dyrkes lo-kalt.

Hampefrø kan også anvendes som alternativ til animalsk protein fra kød og mælkepro-dukter, da det indeholder 30-35% protein -  mere protein pr. gram end noget andet frø i verden og mere protein pr. 100 gram end kød, fisk og æg. Det har også et højt indhold af fibre og aminosyrer samt en lang række næringsstoffer. Hamp passer derfor perfekt ind i den veganer-bølge, der er rullet ind over Europa. Kort sagt: Hamp – er det nye superfood.

Kom og få en snak om hamp med Møllerup Gods i Madbazaren på Hjørring Dyrskue den 22. og 23. juni.

Lørdag den 23 juni kl. 13.00 kommer Gastronomen Per Mandrup, direktør for Smagens Univers og laver små retter med hamp, som man kan smage. Han vil samtidig fortælle, hvordan man bruger hampen i den daglige kost.
 

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer