Madbazar har fokus på hamp

Møllerup Gods gæster madbazaren med drikkevarer, fødevarer og hudpleje med hamp.
13-06-2018 14:05:20
Madbazaren på Hjørring Dyrskue har i år fokus på hamp. Møllerup Gods har en fødevarestand, hvor de præsenterer deres brede sortiment af hampeprodukter som spænder vidt. Der er noget for både et sundt indre og et smukt ydre, i form af drikkevarer, fødevarer og hudpleje med hamp.

Hamp har været kendt og dyrket i flere tusinde år og har været et vigtigt næringsstof i mange menneskers kost – senere mest kendt som et rusmiddel og derfor blev det for-budt at dyrke, men nu er hampen tilbage på markerne. 

Det er industrihamp og det er det som Møllerup Gods dyrker. Industrihamp indeholder kun 0,2% af det euforiserende stof TCH, og man skal derfor ryge en hel halmballe eller, hvad der svarer til et halvt ton plantemateriale, før man får en euforiserende effekt. Hamp er en hurtigvoksende plante, der kvæler al ukrudt og kræver derfor ikke sprøjt-ning.

Hampplantens frø er glutenfri og kan males til mel eller presses til olie og anvendes til bagning af brød, kager, pesto, hummus og meget mere. Det kan anvendes i den daglige kost og passer fint ind i Det Nordiske Køkken, da det er næringsrigt og kan dyrkes lo-kalt.

Hampefrø kan også anvendes som alternativ til animalsk protein fra kød og mælkepro-dukter, da det indeholder 30-35% protein -  mere protein pr. gram end noget andet frø i verden og mere protein pr. 100 gram end kød, fisk og æg. Det har også et højt indhold af fibre og aminosyrer samt en lang række næringsstoffer. Hamp passer derfor perfekt ind i den veganer-bølge, der er rullet ind over Europa. Kort sagt: Hamp – er det nye superfood.

Kom og få en snak om hamp med Møllerup Gods i Madbazaren på Hjørring Dyrskue den 22. og 23. juni.

Lørdag den 23 juni kl. 13.00 kommer Gastronomen Per Mandrup, direktør for Smagens Univers og laver små retter med hamp, som man kan smage. Han vil samtidig fortælle, hvordan man bruger hampen i den daglige kost.
 

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer