bannerPos

12 finalister er klar til dagens dyrskue

Dommerne har nu udpeget 12 finalister på Hobro Dyrskue 2020, der i år afvikles med videoer af de enkelte dyr på den digitale dyrskueplads. Arkivfoto: Christian Carus
06-06-2020 08:28

Dommerne indenfor de fire kategorier »hest«, »kødkvæg«, »malkekvæg« og »får« ved det digitale Hobro Dyrskue har nu været gennem første udskillelsesløb og har udpeget 12 finalister.

Alle 12 får ærespræmie og roset, men der er kun én i hver kategori, der kan kalde sig »skuets bedste«, og som løber afsted med vinderbånd og titel.

Udpegningen kan følges på Effektivt Landbrugs Facebookside lørdag fra klokken 10.30.

Dommerne er alle gået positive til den nye opgave med at bedømme dyrene via videoer, som de har nærstuderet.

- Det har været en rigtig skæg oplevelse, siger dommer Bert Groen, der har bedømt kødkvæget.

 

teba

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.

Dent-majs klar til sæson 20/21

Dent-majsens fordele med højt stivelsesindhold og stor fordøjelighed i koens vom kan nu udnyttes under nordiske himmelstrøg, oplyser firma.

Biogasbranche ser stort potentiale i nyt klimaudspil

CO2-differentierede kilometerafgifter for lastbiler skaber gode muligheder for at få gang i den grønne omstilling af den tunge transport, lyder det fra Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark.

Nu sætter høstpresset ind i USA

Høsten med sojabønner og majs i USA er i gang, og det sætter pres på afgrødepriserne hen mod ugens afslutning. De generelle informationer i markedet er dog ikke prissvage, og der er derfor grænser for, hvor langt ned afgrødepriserne kan falde på den lidt længere bane.
Side 1 af 1930 (38599 artikler)Prev1234567192819291930Next