2580 dyr indtager Landsskuet

2580 er tilmeldt Landsskuet. Heraf er der rekord blandt hestene og malkekøerne stille med flere køer, end de har gjort de sidste fem år. Arkivfoto
07-07-2018 08:34:04
Når Landsskuet den 5.- til den 7. juli slår dørene op bliver det med 2580 dyr fordelt på malkekvæg, kødkvæg, heste, får, geder, fjerkræ, kaniner og katte.

Hestene slår i år rekord på Landsskuet med hele 355 styk til bedømmelse, foruden 50 showheste og omkring 100 heste fra Dansk Rideforbund, som har valgt at flytte deres landsfinaler til Landsskuet.
Der stiller i alt 23 hesteracer, hvoraf den Islandske hest skiller sig ud ved at stille med hele 51 repræsentanter for racen, hvilket er omkring 30 flere end tidligere år.
- Dansk Islandshesteforening har i år 50 års jubilæum, og udstillere havde derfor et mål om at fylde en hel stald og måske endda nå op på 50 dyr. Og det er altså faktisk lykkedes, siger Bjarne Poulsen fra Dansk Islandshesteforenings dyrskueudvalg. 
Ud over de mange islandske heste vil man blandt andet også kunne se ni Shire-heste, som er verdens største hest.

Flere holsteinkøer

Der stiller 1.158 kvæg i alt, fordelt på 705 malkekøer og 453 kødkvægsdyr.
Der er ikke set en højere tilmelding af malkekøer de sidste fem år, hvilket især skyldes, at der er kommet flere holsteinkøer med. I år stiller 438 holsteinkøer til bedømmelse mod 363 sidste år.
Blandt malkekøerne er højdepunktet kåringen af Danmarks Smukkeste Malkeko ved middagstid lørdag. Konkurrencen hvor den absolut flotteste malkeko findes og hædres på tværs af racerne. Ud over den traditionelle krans til koen og champagnesprøjt til trækkeren er der igen i år indgået en aftale med Gammeldags Flødeis fra Premiere Is, som sponsorere en pengepræmie på 10.000 kroner til vinderen og et årsforbrug af Gammeldags Flødeis.
Premiere Is sponsorere også førstepræmier til Danmarks Smukkeste Kvie og vinderen af skuets malkekonkurrence.
Præmierne vil blive overrakt af Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer Kvæg og kommerciel direktør Christian Brink fra Premiere Is.

Debut til Texas Longhorn

Til kødkvægsbedømmelserne vil man kunne opleve 15 forskellige racer. I år bliver det med en debut for racen Texas Longhorn. Her stiller kødkvægsavler Peter Bötschi fra Grinsted med en ko med kalv.
Den absolutte højdespringer på tilmeldingslisten af kødkvæg er Limousine, som kommer med 89 dyr til bedømmelse.
Tidligere har flere enkelte kødkvægsracer afholdt hver deres avlsdyrsauktion på Landsskuet. I år går flere racer for første gang sammen om en fælles auktion.

150 får og geder

119 får og 31 geder stiller til bedømmelse. Her ud over to dyr til fremtidskonkurrence og 15 dyr til lamme/kidskue.
Man vil i alt kunne opleve 13 fåreracer og 4 gederacer i ringen.
Herudover vil man på Landsskuet kunne se 300 kaniner, 200 fjerkræ og 250 katte.

Antal tilmeldte dyr
Landsskuet 2018

Malkekvæg        705
RDM            112
Holstein            438
Jersey            139
DRH            67
Gl. Husdyr        16
Kødkvæg        453
Aberdeen Angus        16
Blonde d’Aquitaine        39
Charolais            71
Dansk Blåkvæg        16
Dexter            40
Galloway            8
Tyroler Grauvieh        17
Hereford            51
Skotsk Højland        20
Dansk Korthorn        13
Limousine            89
Piemontese        6
Pinzgaur            3
Simmental        62
Texas Longhorn        1
Krydsninger         1
Heste            355
Jydske heste        37
Belgiske heste        13
Shire            9
Dansk Tinker        20
Oldenborg        12
Frederiksborg        23
Dansk Varmblod         17
Trakehner            1
OX Araber        1
Knabstruppere        11
Pinto            3
Barokpinto        4
Frieserheste        19
Fjordheste        31
Islandske heste        51
Haflinger            18
Dansk Sports Ponyer    16
Connemara        5
New Forest        8
Dartmoor            8
Welsh & Welsh Cob        17
Shetlandsponyer        21
Dansk Miniature        10
Får            119

Ertebølle             1
Hvidhovedet Marsk         5
Ile de France         7
Islandsk             1
Kerry Hill             7
Landrace             4
Leicester             5
Oxforddown         16
Shropshire         4
Suffolk             15
Såne             5
Texel             44
Zwartbles             5
Geder            31
Boer             12
Mohairgeder         9
Landrace             6
Dværg             4
Fremtids får/ged        2
Lamme/kidskue        15
Kaniner            300
Fjerkræ            200
Katte            250
 

Digitale brochurer

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX – også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Anlæg og produkt er godkendt af Fødevareministeriet til brug i fødevareproducerende virksomheder og registreret under EU’s biocidforordning under ECHA liste 95 – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Se flere brochurer