bannerPos

Tøvestensgaarden har de smukkeste dyr

Karsten Andersen med holstein-koen fra Tøvestensgaarden ved Slagelse, der vandt den prestigefyldte titel som Miss Sjælland.

Jesper Hallgren

Journalist
19-06-2018 11:40
Både titlen som henholdsvis Miss Sjælland og Miss Teen gik i år til Tøvestensgaarden ved Slagelse, der også vandt besætningskonkurrencen.

På Roskilde Dyrskues åbningsdag var begge modelkøer i de to holstein-kategorier – yngre og ældre – fra Tøvestensgaarden i Hejninge ved Slagelse, og dagen derpå gik den unge modelko (kat.nr. 129) – en 1. kalvs-ko – fra den vestsjællandske bedrift, hele vejen.
Da kvægdommerne på tværs af racerne skulle placere modelkøerne og på den måde kåre årets Miss Sjælland, var der nemlig ingen, der kunne hamle op med den to et halvt år gamle holstein-ko, som for første gang var med på Roskilde Dyrskue.
Nummer to i den eftertragtede konkurrence blev en af RDM-modelkøerne fra Torben Vincents, Svinninge (kat.nr. 21), der i øvrigt var mest populær i en SMS-afstemning blandt publikum, mens jersey-koen fra Bjarne Pedersen, Nysted (kat.nr.: 197), endte på tredjepladsen.

Stor triumf ikke tilfældig

På Tøvestensgaarden har man ikke alene Sjællands smukkeste malkeko, men også Sjællands smukkeste kvie. Umiddelbart inden kåringen af Miss Sjælland var det nemlig en godt 15 måneder gammel holstein-kvie fra bedriften (kat.nr.: 149), der opnåede titlen som Miss Teen.
For den vestsjællandske bedrift var de to priser naturligvis en stor triumf, men den flotte anerkendelse fra dommerne er ikke tilfældig.
- Hele familien er samlet om det her, så vi er alle utrolig glade. Vi bruger meget tid på at passe og pleje dyrene, og som konkurrencemenneske vil man jo også gerne vinde, lød det storsmilende fra Karsten Andersen, der gik med Miss Sjælland-koen, mens lillesøsteren, Marianne Andersen, trak med Miss Teen-kvien.
Efterfølgende fuldendte Tøvestensgaarden succesen og scorede hattrick ved også at vinde besætningskonkurrencen på tværs af racerne, hvor Torben Vincents var bedst hos RDM’erne, mens Bjarne Pedersen tog sejren inden for jersey.
Meget mere dyrskuestof i LandbrugØst, der udkommer på torsdag den 21. juni.
 

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.

Digitale kurser kan løfte arbejdet i stalden

Otte forskellige kurser tager fat i den basale viden om, hvordan vi passer grisene, hvad det er vigtigt at holde øje med i stalden, etc.

Ekspert vil have kommunerne ind i dige-kampen

Hvis der skal skabes mere klarhed om beskyttede diger i Danmark, må kommunerne komme i gang med den konkrete udpegning, mener museumsinspektør Tenna Kristensen, Museum Sønderjylland.

Gårdmejeri i Vendsyssel leverer luksusoste til Singapore Airlines

Singapore Airlines vil fremover tilbyde sine passagerer på businessclass flere oste fra Sønderhaven Gårdmejeri i Brønderslev. De nye oste vil blive specielt udviklet efter ønsker fra flypassagererne.

Danish Crown-direktør: Markedet tillader ikke prisstigninger

Direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann fortæller, at han udmærket forstår slagtekalveproducenternes frustration over nuværende afregningspriser. At priserne ikke er højere, skyldes flere faktorer, forklarer han.
Side 1 af 1542 (30833 artikler)Prev1234567154015411542Next