bannerPos

Tøvestensgaarden har de smukkeste dyr

Karsten Andersen med holstein-koen fra Tøvestensgaarden ved Slagelse, der vandt den prestigefyldte titel som Miss Sjælland.

Jesper Hallgren

Journalist
19-06-2018 11:40
Både titlen som henholdsvis Miss Sjælland og Miss Teen gik i år til Tøvestensgaarden ved Slagelse, der også vandt besætningskonkurrencen.

På Roskilde Dyrskues åbningsdag var begge modelkøer i de to holstein-kategorier – yngre og ældre – fra Tøvestensgaarden i Hejninge ved Slagelse, og dagen derpå gik den unge modelko (kat.nr. 129) – en 1. kalvs-ko – fra den vestsjællandske bedrift, hele vejen.
Da kvægdommerne på tværs af racerne skulle placere modelkøerne og på den måde kåre årets Miss Sjælland, var der nemlig ingen, der kunne hamle op med den to et halvt år gamle holstein-ko, som for første gang var med på Roskilde Dyrskue.
Nummer to i den eftertragtede konkurrence blev en af RDM-modelkøerne fra Torben Vincents, Svinninge (kat.nr. 21), der i øvrigt var mest populær i en SMS-afstemning blandt publikum, mens jersey-koen fra Bjarne Pedersen, Nysted (kat.nr.: 197), endte på tredjepladsen.

Stor triumf ikke tilfældig

På Tøvestensgaarden har man ikke alene Sjællands smukkeste malkeko, men også Sjællands smukkeste kvie. Umiddelbart inden kåringen af Miss Sjælland var det nemlig en godt 15 måneder gammel holstein-kvie fra bedriften (kat.nr.: 149), der opnåede titlen som Miss Teen.
For den vestsjællandske bedrift var de to priser naturligvis en stor triumf, men den flotte anerkendelse fra dommerne er ikke tilfældig.
- Hele familien er samlet om det her, så vi er alle utrolig glade. Vi bruger meget tid på at passe og pleje dyrene, og som konkurrencemenneske vil man jo også gerne vinde, lød det storsmilende fra Karsten Andersen, der gik med Miss Sjælland-koen, mens lillesøsteren, Marianne Andersen, trak med Miss Teen-kvien.
Efterfølgende fuldendte Tøvestensgaarden succesen og scorede hattrick ved også at vinde besætningskonkurrencen på tværs af racerne, hvor Torben Vincents var bedst hos RDM’erne, mens Bjarne Pedersen tog sejren inden for jersey.
Meget mere dyrskuestof i LandbrugØst, der udkommer på torsdag den 21. juni.
 

Fantastiske muligheder for nytænkning til den nye regering

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Start med at teste gradueret udsæd på to marker til efteråret

Planteavler Anders P. Møller begynder at kunne se resultater af sin graduering af udsæd og gødning. Præcisionsjordbrug er en disciplin, man hele tiden kan bygge ovenpå – jo flere data, man indsamler, jo mere kan man optimere udbyttet, fremhæver han.

Oplev USA fra New York til Orlando

På en spændende studietur fra 27. oktober til 6. november kan man se mange af USA’s højdepunkter på østkysten, besøge interessante landbrug samt maskinfabrikken i byen New Holland, som har lagt navn til det kendte mærke.

Æblehøst bliver langt under middel

Årets høst af danske æbler bliver nærmest katastrofal. I hvert fald hvis man skal tro flere avlere på Sjælland.

Danske Vandløb: For mange er fortsat med i vandområdeplaner

Antallet af vandløb, der indgår i vandplanerne i den kommende periode, er fortsat urealistisk højt, mener organisationen Danske Vandløb.

Høstoverblik: Godt i gang med høsten i hele landet

Mejetærskerne er i denne uge blevet luftet i vinterbyggen i alle landsdele. Effektivt Landbrug har bedt en række konsulenter fortælle, hvordan høsten er kommet fra start i deres område.

- Jeg kan blive nødt til at blive konventionel landmand igen

Hvis forslaget om at nedsætte den tilladte brug af konventionel gylle og halm bliver vedtaget i økobranchen, så overvejer den økologiske planteavler Klaus Aage Bengtson, som driver små 1.100 hektar, at vende tilbage til konventionel produktion. - Det vil virkelig være ærgerligt, hvis det her bliver hastet igennem. For det virker uigennemtænkt, siger han.

Så høstes der strandsvingel

Onsdag blev de første hektar strandsvingel høstet på Vestfyn. Og den er overraskende tør.

Case IH udfordrer til dyst i marken

Er du frisk på en udfordring, er Case IH klar til at komme forbi med deres Axial Flow-mejetærsker i håb om at kunne præstere lidt bedre, end hvad du selv kan. De udfordrer andre mejetærskere i spild, kernekvalitet og kapacitet.
Side 1 af 1586 (31720 artikler)Prev1234567158415851586Next