bannerPos

Tøvestensgaarden har de smukkeste dyr

Karsten Andersen med holstein-koen fra Tøvestensgaarden ved Slagelse, der vandt den prestigefyldte titel som Miss Sjælland.

AF: JESPER HALLGREN

JOURNALIST
19-06-2018 11:40
Både titlen som henholdsvis Miss Sjælland og Miss Teen gik i år til Tøvestensgaarden ved Slagelse, der også vandt besætningskonkurrencen.

På Roskilde Dyrskues åbningsdag var begge modelkøer i de to holstein-kategorier – yngre og ældre – fra Tøvestensgaarden i Hejninge ved Slagelse, og dagen derpå gik den unge modelko (kat.nr. 129) – en 1. kalvs-ko – fra den vestsjællandske bedrift, hele vejen.
Da kvægdommerne på tværs af racerne skulle placere modelkøerne og på den måde kåre årets Miss Sjælland, var der nemlig ingen, der kunne hamle op med den to et halvt år gamle holstein-ko, som for første gang var med på Roskilde Dyrskue.
Nummer to i den eftertragtede konkurrence blev en af RDM-modelkøerne fra Torben Vincents, Svinninge (kat.nr. 21), der i øvrigt var mest populær i en SMS-afstemning blandt publikum, mens jersey-koen fra Bjarne Pedersen, Nysted (kat.nr.: 197), endte på tredjepladsen.

Stor triumf ikke tilfældig

På Tøvestensgaarden har man ikke alene Sjællands smukkeste malkeko, men også Sjællands smukkeste kvie. Umiddelbart inden kåringen af Miss Sjælland var det nemlig en godt 15 måneder gammel holstein-kvie fra bedriften (kat.nr.: 149), der opnåede titlen som Miss Teen.
For den vestsjællandske bedrift var de to priser naturligvis en stor triumf, men den flotte anerkendelse fra dommerne er ikke tilfældig.
- Hele familien er samlet om det her, så vi er alle utrolig glade. Vi bruger meget tid på at passe og pleje dyrene, og som konkurrencemenneske vil man jo også gerne vinde, lød det storsmilende fra Karsten Andersen, der gik med Miss Sjælland-koen, mens lillesøsteren, Marianne Andersen, trak med Miss Teen-kvien.
Efterfølgende fuldendte Tøvestensgaarden succesen og scorede hattrick ved også at vinde besætningskonkurrencen på tværs af racerne, hvor Torben Vincents var bedst hos RDM’erne, mens Bjarne Pedersen tog sejren inden for jersey.
Meget mere dyrskuestof i LandbrugØst, der udkommer på torsdag den 21. juni.
 

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next