bannerPos

Så er Hjørring Dyrskue i gang

Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, afholdes i dag fredag og i morgen lørdag og kan samtidig med fejre 50-års jubilæum.

Per Jørgensen

Journalist
21-06-2019 08:32
Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, afholdes i dag fredag og i morgen lørdag og kan samtidig med fejre 50-års jubilæum.

Dyrskuet hedder fra i år Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv.

- Vi har længe ønsket os et navn, som er mere betegnende for, hvad vi kan tilbyde af oplevelser på de to dage, vi inviterer til dyrskue. Landbrug i dag er meget mere end produktion – det er samtidig en livsstil, hvor bearbejdning af fødevarer og frilandliv går hånd i hånd med det gode liv på landet, siger formand for skuet, Lars Mellemkjær.

Det er i år 50 år siden, skuet flyttede til sin nye placering, hvilket bliver fejret med en jubilæumsudstilling, som får en fra 1969 og til 2019, med højdepunkter, sjove oplevelser og maskiner fra dengang og nu.

Kig ind på LandbrugNords stand 78 og deltag i vores konkurrence.

Åbningstider:

Fredag den 21. juni

Klokken 8.30 – 21.00

Lørdag den 22. juni

Klokken 8.30 – 16.30

NutriFair 2020 får øget fokus på jagt og biogas

Arrangørerne bag næste års NutriFair-arrangement afslører nu, at der kommer et nyt område med fokus på jagt. Derudover får messen også stort fokus på biogas.

Mejeriforeningen sparker gang i klimadebat

Mejerisektoren vil være klimaneutral i 2050. Skal det mål nås, kræver det en indsats fra hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Derfor samler Mejeriforeningen nu politikere, forskere, organisationer, virksomheder og landmænd til debat om, hvordan man kommer frem til de rigtige løsninger og målsætninger for landbruget.

Slik eller vin fra Tyskland? – så husk afgifterne

Det kan være fristende at køre en tur til Tyskland for at hente chokolade, slik, vin eller spiritus til julefrokosten med medarbejderne. Det er nemlig ofte billigere end her i Danmark. Det kan dog hurtigt blive lige så dyrt og mere besværligt på grund af punktafgifter.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Japansk interesse for dansk mælkeproduktion

Japanske politikere og ambassadørfolk blev fyldt med inspiration og ny viden efter et besøg hos den økologiske mælkeproducent Peter Sivertsen ved Lejre.

Majsafgrøder lider under begyndende nattefrost

Efter nattefrosten først i oktober er majsen især i det vestlige Jylland frosset ned flere steder.

Skal dit projekt til løse søer ændres?

Via et webinar delte Seges og Landbrugsstyrelsen for nylig både viden om rammerne for ordningen »etablering af løsdrift i farestalde 2018« og faglig inspiration til kommende projekter. Baggrunden er, at det kan give god mening at søge om forlængelse eller ændring.

Haves: Planteavlsbedrift Søges: Driftsleder

Med farmmanager-konceptet gør VKST det muligt at lease en driftsleder.

Debattøren for det hele vil hellere i Politiken end i Effektivt

Landmand Knud Jeppesen fra Jelling er på relativt kort tid blevet en stemme, man ikke kan ignorere. For tiden er hans store fokus at sætte en kile ind i spildevandsdebatten og på byfolks forurening kontra landbrugets. Han vil dog ikke banke folk oven i hovedet på grund af uvidenhed, for der er meget, han ikke selv ved.
Side 1 af 1665 (33285 artikler)Prev1234567166316641665Next