60 landmænd på rådhuset

- En rigtig god aften med en udbytterig dialog med kommunens største erhverv, konkluderede borgmester Morten Andersen efter det nye initiativ for Nordfyns Kommunes landmænd.

Emnerne strakte sig lige fra skybrud til minivådområder, gylletanke, vandløbsoprensning og jordfordeling, da 60 nordfynske landmænd forleden havde taget imod indbydelsen til at møde kommunens embedsfolk ved et dialogmøde på Otterup Rådhus.

- Gå rundt om jeres gylletank, lød det blandt andet fra Mette Skjold Sørensen og Lise-Lotte Kragh, da de berettede om deres iagttagelser ved Nordfyns Kommunes omkring 100 årlige tilsyn i landbrugsbedrifterne.

- Faktisk har vi konstateret flere brud på kabler og revner i tankene, hvilket har ført til flere indskærpelser på dette farlige område. Det kan ende med et miljøuheld, hvor vi dog heldigvis kun har oplevet tre af slagsen.

Men også sortering af affald, blandt andet i jernstakkene på gårdene, har der været fokus på, og uddelt indskærpelser. De to miljøteknikere nævnte endvidere eksempler på klagesager, som Nordfyns Kommunes landbrugsteam har taget sig af. Det gælder rotteplage, fluer, lugt, støj fra landbrugsbygninger, røg fra halmfyr, manglende overdækning af markstakke, placering af ensilagestakke, beskidte veje osv.

- Alle tilsyn kan I, og jeres naboer, se på dma.mst.dk, hvor de står registreret, nævnte de to miljøteknikere.

Borgmester Morten Andersen glædede sig over den store opbakning fra kommunens landmænd til mødet, som var det første af sin slags for landbruget.

- Tidligere har vi afholdt lignende møder for håndværkere, så derfor var det oplagt at invitere kommunens største erhverv indenfor også. Det har været en rigtig god idé, både målt på dialog ved indlæggene og ude på standene efterfølgende, hvor man har kunnet møde embedsfolkene med sine egne problematikker eller idéer, lød det fra borgmesteren.

- Jeg er sikker på, at mødet både har givet en god information, men også noget at tænke over. Helt aktuelt er der sat flere større gårde til salg i området, og det kunne måske animere til jordfordeling og måske nye vådområder i den forbindelse, netop som vi har hørt om her i aften, nævnte Morten Andersen overfor avisens udsendte.    

Læs mere fra mødet i ugens LandbrugFyn.

Læs også