bannerPos

Globale hvederekorder er dårligt nyt for danske producenter

Der er udsigt til global rekord for hvedehøsten i denne sæson, og det er ikke godt nyt for danske producenter, selv om høsten i Vesteuropa ikke tegner godt.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
13-06-2020 11:52
Der er udsigt til global rekord for hvedehøsten i denne sæson, og det er ikke godt nyt for danske producenter, selv om høsten i Vesteuropa ikke tegner godt.

Torsdag sendte det amerikanske landbrugsministerium deres månedlige Wasde-rapport på gaden. Den indeholdt vanen tro en prognose for hvedehøsten. Og den var ikke godt nyt, hvis man går og håber på gode hvedepriser.

I forhold til seneste måneds rapport blev forventningerne til hvedeudbyttet skruet op med 5,7 millioner tons, og dermed er der udsigt til en rekordhøj hvedeproduktion rent globalt.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Ny dæktryksregulering på Axion 900-traktorerne

Claas har netop lanceret CTIC-dæktryksregulering på Axion 900-traktorserien. Dæktryksbetjeningen er 100 procent Isobus-kompatibel og integreret i Cebis-terminalen.

Stor efterspørgsel på nyt gødningskoncept

I maj 2020 lancerede DLG et nyt gødningskoncept, der er skræddersyet til vinterhvede på planteavlsbrug. Konceptet meldes allerede udsolgt.

Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

DM&E fraråder al kørsel til biogas- og industrianlæg

Kørsel til og på biogasanlæg med maskiner bredere end 2.55 m frarådes. Dette skyldes en ny principiel sag med et af DM&E’s medlemmer, og man regner med at køre en retssag for at fastsætte fortolkning af reglerne.

- Vi forventer flere

I alt er der nu bekræftet 29 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.
Side 1 af 1928 (38558 artikler)Prev1234567192619271928Next