Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

AFGRØDER Enhver planteavler ved det – udsving i temperaturen i lagrede afgrøder kan have målbare konsekvenser i både kvalitet og mængde af afgrøderne. Det gælder for alle afgrøder – fra kornlagre til kartoffelkuler.

Det er samtidig den udfordring, som indehaver af virksomheden care4farm i Kolding, Niels Bjerre, for år tilbage satte sig for at løse.

Resultatet blev målespyddet ”StackView®”, som han senest har lanceret i en ny og forbedret version.

-  Den nye version kan tåle kraftigere stød , er vandtæt og har fem gange bedre rækkevidde. Desuden har målespyddet fået en ny funktion – en bevægelsessensor, der betyder at spyddet ved bevægelse straks kommer med en temperatur, der kommer ind på mobiltelefonen, forklarer Niels Bjerre.

Han tilføjer, at spyddet ved flytning ligeledes tager en temperatur igen automatisk efter 15 minutter – herefter efter det tidsinterval for temperaturmåling, som man har sat den til. Målespyddet har desuden GPS indbygget, så man kan se hvor det står henne. Samtidig registrerer spyddet også stigninger og fald i temperaturer, og sender advar

Ideel til mange typer afgrøder

StackView-målespyddet er, ifølge Niels Bjerre, en ideel løsning til en række afgrøder.

Blandt andet til kartofler, der kan være en svær afgrøde i relation til vejr og temperaturforhold.

-  Kartofler skal lagres ved meget præcise temperaturer. Eksempelvis skal pulver- og chips-kartofler lagres ved temperaturer fra 8 – 10 grader. Det er en udfordring at holde præcise temperaturer i kartoffelkuler.

Men også inden for frø, korn, raps og specialafgrøder som rødbeder, er målespyddet velegnet.

Fælles for alle brugere af målespyddet er, at de er inden for agrobranchen som landmænd, maskinstationer og foderstofvirksomheder over hele landet.

Brugerne har alle et årsabonnement, der gør, at de kan trække på care4farms ekspertise, hvor man også har en samlet database over alle kunder og brugere.

Brugerne har en egen log-in til hjemmeside/app, hvor alle målinger er gemt.

Niels Bjerre pointerer, at har man allerede StackView® målespyd er de opdaterede med den nye bevægelsesfunktion, så de matcher de nye målespyd, og alle kan gå ind på en på en helt ny hjemmeside og se mere – en hjemmeside, der er lanceret pr. 1. februar – Se mere på www.care4farm.dk.

Læs også