Dansk fokus i Hannover

I denne uge er tusindvis af danske landmænd i Tyskland for at hente inspiration på maskinfronten.

Danske landmænd, maskinstationsfolk, og andre maskininteresserede har i denne uge rettet fokus sydpå. Det ventes op mod 15.000 danske gæster til verdens største landbrugsmaskinmesse i Hannover, der åbner i dag og fortsætter i det kæmpestore messecenter frem til og med på lørdag.

Af dem har 5.500 købt billet med rabat gennem Effektivt Landbrug, og halvdelen af de danske gæster tager tilmed turen i en af de ikke mindre end 55 busser, som avisen har sendt afsted sammen med lokale maskinforretninger og rejsearrangør Thomas Birkballe.

Allerede i lørdags kørte de første busser over grænsen.

- Vi havde en herlig dag i Hamburg, inden vi nu koncentrerer os om Agritechnica, lyder det fra deltidslandmand Niels Ole Jensen, der hjemme i Frederikshavn driver 70 hektar og høster 250-300 hektar som maskinstationsarbejde med sin Laverda-mejetærsker.

Han er med bussen fra Præstbro Maskiner sammen med 46 landmandskolleger. Det er sjette gang, maskinforretningen arrangerer bustur til messen, men første gang Niels Ole Jensen er med på gigantmessen. Han er imponeret over de mange spændende maskiner fra nær og fjern, og fremhæver blandt andet sprøjter og en ny gødningsspreder hos polske Jarmit, som Præstbro importerer. Også en russisk mejetærsker og andre eksotiske maskiner har den nordjyske landmand studeret med interesse.

Skamstrup på tur

Også TBS Maskinpower har søndag og mandag haft en busfuld maskinfolk i Hannover. Blandt dem var ikke mindre end 18 af Skamstrup Maskinstations 26 medarbejdere.

- Det er sjovt at være sammen med kollegerne på en sådan tur. Vi skal naturligvis se nyheder indenfor de produkter, vi kører med. Derfor er vi her hos Dal-Bo, og skal selvfølgelig også over til Harsø for at se på gylleudstyr. Traktorer skal vi se på Fendt-standen og hos Case IH, da vi til foråret får otte nye Puma’er, lyder det fra de fire maskinstationsfolk, Lasse Pedersen, Cato Mortensen, Mathias Ståel og Simon Jørgensen, der var taget meget tidligt hjemmefra søndag morgen. Endda med god samvittighed.

Skamstrup Maskinstation mangler således kun at bjerge få hektar majs, og skulle enkelte kunder kunne nå et sjette slæt græs, så er grejet klar derhjemme.

På forkant

Flemming Christensen, indehaver af Maskinstationen Toftegaard i Hjørring, brugte sit første Agritechnica-besøg blandt andet på at studere maskinmulighederne for behandling af sortjord.

- Jeg står ikke lige foran en sådan investering, men det er for at være på forkant, her hvor der kommer øgede krav og færre sprøjtemidler til rådighed, lyder det fra den nordjyske maskinstationsejer.

- Det har virkelig været givtigt hernede, understreger Flemming Christensen, mens han får en ny fransk ukrudtsharve repræsenteret af Thomas Birkballe, der foruden at være arrangør af de mange busrejser til messen også importerer flere maskinagenturer. Heriblandt nyheden fra Eurotechnics Agri, der i arbejdsbredder fra 6 til 12 meter og i op til 20 kilometers hastighed kan erstatte den første sprøjtning i korn, majs og andre afgrøder.

erik@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 28

Læs også