Øger presningsgraden med 22 procent

New Holland har en ny storballepresser med på Agritechnica-standen, BigBaler 1290 High Density, som opnåede en sølvmedalje.

Det helt unikke ved den nye storballepresser er det nye totrins-PowerShift opstartsteknologi, som sørger for en jævn tilkobling af ballepresseren med 79 procent forøgelse af drejningsmomentet.

Føreren starter ballepresseren ved 850 o/min på traktorens kraftudtag, den midtermonterede PowerShift-gearkasse skifter automatisk fra 1. til 2. gear, og svinghjulshastigheden øges til maks. 1440 o/min ved fuldt omdrejningstal på kraftudtaget – en af de højeste svinghjulshastigheder i klassen.

Den jævne opstart beskytter drivlinjen på traktoren og ballepresseren. Svinghjulet er betydeligt tungere end på BigBaler Plus-modellerne og har en 16 procent større diameter på 1.080 mm.

230 procent mere energi

Svinghjulets højere hastighed og større størrelse giver 230 procent mere energi, hvilket gør ballepresningen mere komfortabel og effektiv.

En flerlamelspladebremse med intern køling integreret i gearkassen reducerer stemplets hastighed og standser det, når det når den optimale startposition. Det er samtidig en nødbremse, som kan stoppe stemplet sikkert inden for 8 sekunder.

Den nye BigBaler 1290 High Density storballepresser producerer baller med op til 22 procent højere presningsgrad end konventionelle storballepressere. Den nye MaxiSweep-pickup tilfører afgrøden hurtigere, hvilket øger kapaciteten og ydelsen.

per@effektivtlandbrug.dk
Mobil 20 25 10 37
 

Læs også