Sølv til Samson

Samson Agro er tildelt sølvmedalje for nyheden »NPK-sensor« på Agritechnica 2019.

For første gang på Agritechnica viser Samson Agro A/S et preview af deres nye nuclear magnetic resonance (NMR) sensorsystem – til præcis realtidsmåling af næringsstofferne i naturgødning.

Sensoren vil være tilgængelig via et mobilt system integreret i Samson PG II-gyllevogne, som udtager repræsentative gylleprøver til analyse i realtid.

For at minimere miljøbelastningen og optimere afgrødeproduktionen er nøjagtig viden om det faktiske indhold af nitrogen, fosfor og kalium (NPK) i naturgødning essentiel, pointeres det fra Samson.

Den nye NPK-sensor, der er baseret på teknologien fra MR-scannere, analyserer indholdet i naturgødning med en præcision, der aldrig er set før uden for laboratorieforhold.

Dette tager præcisionslandbrug med hensyn til distribution af naturgødning til næste niveau, herunder nye muligheder for præcis dokumentation, afgrødeoptimeret variabel distribution og handel med naturgødning, pointeres det fra den Viborg-baserede, danske virksomhed.

Kvantitativ måling med høj præcision

- Antallet af NPK-næringsstoffer ved gylleudbringning bestemmes i dag hovedsageligt på grundlag af standardværdier baseret på generel information om dyreholds- og staldtype uden nøjagtigt kendskab til den potentielle gødningsværdi eller miljøpåvirkning, siger salgschef Torben Larsen, Samson Agro, og fortsætter:

- Vi er meget stolte over at kunne fremvise denne præcisionssensor som supplement til nuværende målingsteknologier.

Med introduktionen af Samson NPK-sensoren er det nu muligt at planlægge og optimere brugen af naturgødning og udnytte det fulde potentiale i smart farming landbrugsapplikationer sammen med gylleudbringningsteknologi.

- Tidligere omfattende undersøgelser inden for monitorering af næringsværdier i naturgødning har primært ført til metoder, der er afhængige af målinger af elektrisk ledningsevne eller næsten-infrarød spektroskopi. Modsat disse teknikker tilbyder Samson NPK-sensorenheden direkte målinger af NPK i alle typer naturgødning udbragt med en Samson PG II-gyllevogn uden brug af databaser til sensorkorrektion og uden brugerkalibrering, forklarer Torben Larsen.

per@effektivtlandbrug.dk
Mobil 20 25 10 37

Hall 23, Stand A35

Læs også